Великобританія та союзники України зосереджені на страхуванні воєнних ризиків інвестицій


Великобританія та союзники України зосереджені на заохоченні інвестицій, змусивши уряди взяти на себе витрати на страхування воєнних ризиків, пише Bloomberg.

Зазначається, що небезпека збитків від війни, а також довгострокова політична й економічна нестабільність призвели до того, що витрати на страхування інвестицій в Україні стрімко зросли, це часто вибиває з ринку як інвесторів, так і приватних страховиків.

За оцінками Світового банку, вартість відновлення України становить близько $411 млрд, з яких $14 млрд необхідні для критично важливих витрат у 2023 році. Ця цифра може зрости після активізації бойових дій і підриву Каховської ГЕС цього тижня.

Британія хоче продемонструвати прогрес у створенні страхової схеми вже цього місяця. Хоча уряди пообіцяють надати Україні нове пряме фінансування, приватні інвестиції під гарантії урядів були б дешевшим способом залучення додаткових коштів.

Також докладаються зусилля для лобіювання країн, які не мають прямих зв'язків з Україною, з метою надання допомоги у відновленні. Британія намагається переконати Саудівську Аравію і Туреччину взяти участь у конференції. Японія прагне відіграти значну роль у фінансуванні та відновленні на основі досвіду після своїх стихійних катастроф.   | Форіншурер