Swiss Re оцінює попит на перестрахування природних катастроф у США у $200 млрд


Swiss Re оцінює попит на перестрахування природних катастроф у США у $200 млрдЗа оцінками Swiss Re, тільки в США попит на перестрахування від природних катастроф становить близько 200 мільярдів доларів, і враховуючи, що зміни клімату, демографічні зміни та інфляція триватимуть, прогнозується зростання попиту на 10-15% між 2023 і 2024 роками.

У звіті «The State of the Reinsurance Property Catastrophe market» Swiss Re підкреслив постійну проблему пошуку рівноваги між пропозицією капіталу та зростаючим попитом на ринку перестрахування майна.

У той час як прогнозується помірна інфляція, очікується, що вона залишатиметься високою в майбутньому, що ще більше посилить потребу в перестрахуванні ризиків стихійних лих, зазначив перестраховик.

Однак, поки не буде продемонстровано постійну віддачу, яка переважує ризикованість бізнесу та перевершить інші класи активів, довіра інвесторів навряд чи повністю відновиться.

Swiss Re спостерігає за зростаючим попитом на перестрахування катастрофічних ризиків з боку страховиків, оскільки оцінка застрахованих активів коригується відповідно до справжнього рівня інфляції.

Крім того, очікується значна переоцінка з боку комерційних страховиків, що створить новий попит на перестрахування. Перестраховик очікує, що галузь застосує більш дисциплінований підхід до андерайтингу, вирішуючи проблеми із задекларованими активами або затриманими коригуваннями розрахунків співвідношення страхування до вартості (ITV), а також уточнюючи договори перестрахування за допомогою положень про середню суму чи маржу та інших договірних інструментів.

Нещодавній інфляційний сплеск і м’яке ринкове середовище поставили під загрозу галузеву дисципліну в роботі з такими факторами в контрактах.

Майк Мітчелл, старший радник з андеррайтингу у сфері перестрахування майна та нещасних випадків у Swiss Re, визнав постійний шлях до нової рівноваги між попитом на перестрахові місткості та пропозицією на ринку перестрахування майнових ризиків. «Ми на шляху до нової рівноваги між попитом і пропозицією, але все ще попереду».  | Форіншурер