Децентралізований страховий протокол Etherisc запускає однорангове "страхування"


Децентралізований страховий протокол Etherisc запускає однорангове "страхування"Децентралізований страховий протокол Etherisc оголосив про свою нову опцію однорангового страхування, маючи намір покрити користувачів-учасників у разі повторного падіння курсу стейблкоіну USDC у майбутньому, пише Blockworks.

У березні USDC пережив невеликий обвал на ринку. Через недостатність резервів для конвертації USDC у долари США на біржі у вихідні відбулася "девальвація" – курс USDC впав на 14%. Ситуація вирішилася за тиждень, оскільки компанія Circle змогла емітувати кількість токенів для стабілізації USDC.

На відміну від традиційного договору страхування, протокол Etherisc пропонує свій ринок, який "з'єднує людей, які шукають страховку, з інвесторами, що надають забезпечення" у вигляді токенів Тether. Інвестори встановлюють ціну страхового внеску і термін дії страховки. Ті, хто шукає захист, можуть вибирати найкращу ціну.

Etherisc не перший на ринку з подібним типом рішення. InsurAce продає покриття depeg для стейблів USDC, BUSD, MIM і USDT. А компанія Nexus Mutual також продає страхове покриття на випадок краху криптовалюти, забезпеченої стабільною монетою OUSD.

Etherisc не є ліцензованою страховою компанією, тому вона не може законно називати свої продукти "страхуванням".

Клієнти, які мають застрахований Etherisc гаманець, на якому зберігаються депозити USDC, мають право на виплату, коли і якщо ціна стейблкоіна Circle впаде "нижче за прив'язану вартість в 1 долар США на 0,5% на період більше ніж 24 години, йдеться в заяві Etherisc. Протокол спиратиметься на дані Chainlink для перевірки коливань цін.

У разі реалізації сценарію депеггінга (зняття раніше встановленого прив'язування валюти) у клієнтів є 7 днів, щоб зажадати виплати в USDT, вартість яких визначатиметься смарт-контрактами на базі Ethereum, згідно з Etherisc. Спочатку мінімальна захищена сума на гаманець становить 2 000 USDC, хоча Etherisc заявила, що в майбутньому планує поширити покриття на інші стабільні монети.   | Форіншурер