МТСБУ оприлюднило оцінки якості врегулювання та діяльності страховиків за 3М2023


МТСБУ оприлюднило оцінки якості врегулювання та діяльності страховиків за 3М2023Моторне (транспортне) страхове бюро оприлюднило «світлофор» – оцінки діяльності страховиків-членів Бюро та якість врегулювання збитків за 1 квартал 2023 року.

На думку Бюро, страховики ОСЦПВ покращують якість врегулювання, незважаючи на війну. Згідно оприлюдненого «світлофору» за 1 кв. 2023, 18 страховиків мають «зелені» (найвищі) індикатори оцінок за всіма показниками. Всі діючі страховики за показником «Індикатор загальної оцінки діяльності страховика» відображені «зеленим світлом». Лише одна страхова компанія отримала «червоне світло» за показником «Якість врегулювання збитків».

  • 18 компаній отримали «зелену» оцінку за всіма показниками;
  • 15 компаній мають «жовту» індикацію за одним чи двома показниками;
  • 1 компанія має «червоний» колір за якістю врегулювання збитків.

МТСБУ відзначає, що така динаміка показників роботи страховиків ОСЦПВ свідчить про те, що страхові компанії стабільно націлені на покращення врегулювання та клієнтського сервісу, незважаючи на війну.

МТСБУ аналізує роботу страхових компаній за трьома показниками: загальна оцінка діяльності страховика, якість врегулювання збитків та рівень скарг від потерпілих та страхувальників.

Зеленим кольором там позначена добра оцінка, жовтим — середня, червоним, відповідно, – низька.

Кольорова індикація оцінок діяльності страховиків-членів МТСБУ за 1 кв. 2023

МТСБУ оприлюднило оцінки діяльності страховиків за 1 квартал 2023 року  | Форіншурер