Огляд ринку страхування ризиків тероризму та політичного насильства


Огляд ринку страхування ризиків тероризму та політичного насильстваСтрахові збитки від страйків, заворушень і громадських хвилювань у гарячих точках тепер можна порівняти з великими природними катаклізмами, йдеться у звіті про політичне насильство Terrorism & Political Violence Insurance міжнародного брокера Howden.

У звіті Howden Tiger підкреслюється зниження схильності до ризику на ринку страхування від політичного насильства (PV), спричинене непередбачуваним ландшафтом загроз.

Заворушення в Південній Африці та Латинській Америці призвели до того, що вартість заяв про страйки, бунти та громадянські заворушення (SRCC) зрівнялася або навіть перевищила втрати від великих природних катастроф.

Профіль збитків PV за останні роки змінився, як показує звіт, перестраховики зазнали понад 10 мільярдів доларів від збитків SRCC з 2015 року порівняно з менш ніж 1 мільярдом доларів виплат по ризиках тероризму.

Зростаюче невдоволення в світі призвело до того, що витрати на SRCC зросли до такого рівня, що вони можуть перешкоджати економічному зростанню або навіть спровокувати рецесію.

Війна в Україні також виявила значні геополітичні ризики, причому конфлікт став однією з найбільших втрат PV в історії.

Тиск посилився значним посиленням андеррайтингу у секторі перестрахування під час січневвих пролонгацій договорів. Утримання та тарифи подвоїлися в деяких випадках, значний захист перестрахування був втрачений загалом.

Невдоволення, пов’язане з нерівністю, кризою вартості життя та ширшим позбавленням прав у поєднанні з тривалими економічними наслідками Covid-19 та вторгнення росії в Україну, підвищили ризики SRCC як у розвинутих економіках, так і в країнах з економікою, що розвивається, і спричинили історичне перезавантаження ринку автономної фотоелектричної енергії.

Нещодавні спалахи насильства в Чилі, США, Південній Африці та Перу відображають дуже динамічний і взаємопов’язаний ландшафт ризиків. Ці події призвели до швидкого розгортання насильства, яке вплинуло на різні місця, і свідчать про зростання невдоволення в світі, про що свідчать інші події минулого року в Ірані, Казахстані, Шрі-Ланці та Аргентині.

2023 рік не запропонував перепочинку, а протести у Франції та Ізраїлі потрапили в заголовки останніх тижнів. Все це перевернуло погляди страховиків на ризик.

Страховики майна дедалі більше припиняють покриття SRCC, тоді як схильність до ризику на окремому ринку значно зменшилася.

Умови стали складнішими, але небагато сфер перестрахування мають таку вроджену здатність реагувати на швидко мінливий ландшафт загроз.

Збільшення частоти збитків призвело до того, що кількість позовів про SRCC у Південній Африці та Латинській Америці зрівнялася з втратами від природних катастроф або навіть перевищила їх.  | Форіншурер