S&P радить страховикам Великобританії переглянути свої стратегії та розподіл капіталу


S&P радить страховикам Великобританії переглянути свої стратегії та розподіл капіталуS&P Global Ratings зазначає, що британські страховики стикаються з проблемами у підтримці надійних балансів та управлінні активами і зобов’язаннями на тлі нестабільності фінансових ринків, зростання витрат на фінансування та демографічних тенденцій, при цьому зростання та прибутки можуть бути нестабільними, пише Beinsure.

Через невизначені економічні умови компанії зі страхування життя та інших видів страхування повинні переглянути свій розподіл капіталу, стратегії продукту та бізнес-моделі.

Майбутні реформи Solvency II у Великобританії можуть забезпечити більшу гнучкість у розподілі активів і вивільненні капіталу, але апетити страховиків до ризику та підхід до вивільнення додаткового капіталу будуть важливими факторами у визначенні їх кредитоспроможності.

Страхова галузь Великобританії готова до оновлення. Страховики повинні переглянути свою стратегію через поточний економічний клімат, включаючи високі процентні ставки та можливість рецесії, зазначило рейтингове агентство.

Їм також необхідно адаптувати свої пропозиції продуктів з урахуванням демографічних, кліматичних і технологічних змін, збалансовуючи стратегічні цілі з вимогами зацікавлених сторін і максимізуючи прибутки з поправкою на ризик.

Декілька британських страховиків переглядають свої бізнес-моделі, наприклад, відмовляючись від діяльності, змінюючи стратегії капіталу або шукаючи зовнішнього та неорганічного зростання через консолідацію.

Щоб зберегти свої позиції в економіці, британські страховики життя повинні забезпечити довгострокове фінансування від інвесторів із відповідними цілями та змінити свої операційні моделі та інвестиційні стратегії з новими акціонерами.

Пенсійні реформи та домінування пенсійних продуктів створюють можливості для зростання для страховиків, особливо на ринку оптових ануїтетів.

Зростаючі потреби споживачів в управлінні капіталом підкреслюють потребу в продуктах зростання, які супроводжуються фінансовими консультаціями та гарантованим доходом, наприклад фіксованими ануїтетами або гарантованими заощадженнями.

Страхові компанії, які успішно використовують ці тенденції зростання та впроваджують інновації, щоб задовольнити нові вимоги та ризики, можуть ще більше зміцнити свої конкурентні позиції та розвинути стійкі прибутки та профілі капіталу, підтримуючи свою кредитоспроможність.  | Форіншурер