Ринок страхування життя та ануїтетів США в 2022 році скоротився на 12% до $292 млрд


Ринок страхування життя та ануїтетів США в 2022 році скоротився на 12% до $292 млрдЗростання премій страхових компаній США зі страхування життя та ануїтетів продовжувало відновлюватися у 2022 році, але було зупинено падінням інвестицій і доходів від комісій, що призвело до зниження загального доходу за GAAP на 12% до 291,5 мільярда доларів, зазначає AM Best.

Ще одним фактором, що вплинув на зниження доходу, стали 22,9 мільярда доларів реалізованих збитків, про які повідомила більшість американських страховиків, крім 3 з 18 компаній, проаналізованих AM Best.

Більше половини компаній спостерігали збільшення надходжень премій, тоді як майже всі спостерігали скорочення комісій, оскільки зниження активів під управлінням було більш поширеним.

Згідно дослідження Beinsure, високий попит на страхування життя та підвищення обізнаності про ризики в усьому світі, викликане пандемією, спонукали страховиків персоналізувати рішення та зосередитися на покращенні життя клієнтів завдяки фінансовому здоров’ю. Невизначене середовище та зростання відсоткових ставок підігрівають попит на гарантовані заощадження, щоб допомогти страховикам життя підвищити прибутковість.

«Багато публічних компаній зі страхування життя суттєво скоротили продажі своїх продуктів за останні роки через низькі процентні ставки, що ускладнювало досягнення цільової норми прибутку, - прокоментував Помічник директора AM Best Джейсон Хоппер. Через пандемію COVID-19 споживачі надавали перевагу індексованим програмам універсального страхування життя».

На тлі підвищення процентних ставок у 2022 році страховики життя збільшили частку фіксованих ануїтетів і змогли інвестувати у високоприбуткові цінні папери та пропонувати вищі ставки кредитування.

Однак у другій половині 2022 року страховики почали відмовлятися від продажу фіксованих ануїтетів, щоб зберегти капітал і зосередитися на створенні нових продуктів.

Крім того, операційний прибуток страховиків до оподаткування залишається високим, він зріс майже на 34% до 40,3 мільярда доларів, при цьому всі компанії, крім однієї, повідомили про прибутки. Водночас чистий дохід від інвестицій скоротився приблизно на 11,5 млрд доларів до 78,6 млрд доларів.

Рейтингове агентство зазначає, що загалом у 2022 році акціонерний капітал компаній страхування життя скоротився майже на дві третини, до 122 мільярдів доларів у 2022 році з 351 мільярда доларів у 2021 році, хоча цей показник залишився незмінним із поправкою на нереалізовані втрати.  | Форіншурер