Ринок перестрахування залишається напруженим. Які тренди поновлення договорів у квітні 2023?


Ринок перестрахування залишається напруженимСезон поновлення договорів перестрахування 1 квітня 2023 показав просилення андеррайтингу, яке глобальні перестраховики продемонстрували 1 січня, але з більшою рішучістю. Зміна тарифів та умов договорів стосувалася усіх територій та бізнес-напрямків, йдеться у звіті Gallagher Re.

Ринок перестрахування залишається напруженим, оскільки перестраховики прагнуть досягти прийнятної прибутковості свого капіталу, водночас покриваючи ринкові інвестиційні збитки.

Основний капітал у світовій страховій індустрії зменшився внаслідок інвестиційних втрат, але за умови, що перестраховикам не потрібно реалізовувати ці збитки шляхом дострокового продажу базових активів, базова економіка залишається здоровою, забезпечуючи компаніям-цедентам надійну спроможність.

"Надії деяких страховиків на те, що під час цього оновлення на ринок можуть вийти нові перестрахові місткості – і з’являться деякі ознаки покращення умов і умов – залишаються невиправданими", каже Джеймс Кент – глобальний генеральний директор Gallagher Re.

Це штовхає первинні страхові компанії до перегляду своїх початкових стратегій андеррайтингу, що в нинішньому напруженому економічному середовищі є надзвичайно вимогливим до вирішення первинних страхувальників.

Ключові висновки для ринку перестрахування

  • Ринок зіткнувся з сильним андеррайтингом, подібним до 1 січня, хоча з більшою зосередженістю на вдосконаленні цін і контрактів на всіх територіях
  • Капітал залишається обмеженим через обмежені ознаки виходу нових місткостей
  • В Японії довгострокові відносини з перестраховиками призвели до кращого узгодження очікувань клієнтів і перестраховиків
  • Динаміка попиту та пропозиції перестрахового захисту була добре збалансованою, але загалом покупцям вдалося забезпечити достатню місткість
  • Подібно до 1 січня, ринок договорів захисту природних катастроф залишався спокійним і логічним, хоча триваюча занепокоєність щодо вердиктів США щодо «ядерних» присуджень все більше випливає на світло щодо розміщення жертв у США, включно з деякими договорами з випадковим опроміненням США
  • Випуск ILS зростає через обмеження капіталу на традиційному ринку, хоча ціна за вищою ціною, ніж традиційна ціна відшкодування

Незважаючи на цей більш уніфікований і глобальний підхід, процес андеррайтингу під керівництвом клієнта залишався очевидним. Клієнти та ринки, які спостерігали значне зростання цін і посилення умов перестрахування в останні роки, як наслідок, відчули більш зважене зростання тарифів.

Ринок перестрахування залишається напруженим

Однак на деяких невеликих ринках, де положення та умови залишаються в основному незмінними протягом багатьох років, тиск з боку перестраховиків, які прагнуть виправити м'які ринкові умови за одне поновлення, був інтенсивним.

Для японських страховиків очікування як клієнтів, так і перестраховиків були кращими, ніж на 1 січня, що призвело до більш упорядкованого процесу поновлення. Цьому сприяв як довгостроковий характер відносин перестраховиків на японському ринку, так і значні покращення первинного андеррайтингу, яких японські страховики досягли за останні роки.

На жаль, на інших невеликих ринках були приклади серйозних структурних змін, які проводилися в останню хвилину, а котирування відкладалися, щоб мінімізувати час переговорів.

"Вплив цих структурних змін був неочікуваним для деяких страхових компаній, що призвело до негайного впливу на їхній андеррайтинг з усіма проблемами, які це тягне за собою, викликаючи значне напруження у деяких відносинах клієнта та перестраховика", зазначив Джеймс Кент.

Квітневі поновлення були менш суперечливими, залишаючись спокійними та логічними – хоча ядерні ризики в США все більше відчувають свою присутність у багатьох місцях розміщення постраждалих, а в деяких випадках і в договорах.

Помітним винятком є ​​ринок державного D&O страхування в США, де тиск на комісійні за передачу цінних паперів залишається після зниження на 2 пункти станом на 1 січня.

Перестраховики назвали продовження несприятливого розвитку минулого року та негативну ставку на базовому ринку як рушійні сили цих змін, тоді як цеденти заперечили, що динаміка портфеля є менш мінливою, а зміна частоти оновлення є оманливою, враховуючи вплив IPO/SPAC та де-SPAC бізнесу в останні роки.

Пропозиція капіталу залишалася обмеженою з незначними ознаками надходження свіжого капіталу на ринок, а існуючі перестраховики постраждали від інвестиційних втрат на ринку.

Випуск ILS-інструментів набирає обертів і залишається дорогим порівняно з попередніми роками, а ціни та місткість відповідають традиційним цінам відшкодування.

Загальна ринкова динаміка попиту на пропозицію залишається врівноваженою з наявністю достатньої перестрахової місткості станом на 1 квітня для задоволення потреб клієнтів; однак, оскільки на 1 квітня найбільша потреба в перестраховому захисті залишається в Японії, яка представляє значно нижчий, ніж піковий попит на катастрофічні збитки США.  | Форіншурер