Після анулювання ліцензій топ-менеджмент СК ПРОВІДНА відправлено у відставку


Після анулювання ліцензій топ-менеджмент СК ПРОВІДНА відправлено у відставкуЗгідно з рішенням Наглядової ради страхової компанії "ПРОВІДНА" з 24 березня 2023 припинено повноваження Голови Правління Лесі Щербакової у зв'язку зі звільненням за ініціативи Товариства у випадку, передбаченому пунктом 5 статті 41 Кодексу законів про працю України. Пані Щербакова перебувала на посаді більше 1 року, йдеться у повідомленні SMIDA.

Також Наглядова рада відправила у відставку Члена Правління - Заступника Голови Правління з фінансів - Фінансового директора Наталіїю Кривець та Члена Правління - Заступника Голови Правління з юридичних питань - директора Юридичного департамента Ірину Сперкач, які теж пропрацювали в компанії ПРОВІДНА 1 рік і 2 місяці, зазначено у повідомленні Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України.

Натомість Наглядова рада страховика призначила строком на три роки Членом Правління Заступника Голови Правління з питань еокономічної та інформаційної безпеки СК ПРОВІДНА Павла Бабіча, який акціями товариства не володіє, непогашеної судимості за корисливі та посадові злочини не має.

Нагадаємо, що 23 березня Національний банк України анулював ліцензії на провадження страхової діяльності СК ПРОВІДНА, яка не виконала рішення НБУ про усунення порушень ліцензійних умов, що стало підставою для анулювання ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг відповідно до статті 381 Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг".

Згідно зі звітністю за 2022 рік станом на 31 грудня 2022 року обсяг страхових премій компанії ПРОВІДНА становив 891 226 тис. грн, вартість активів – 971 690 тис. грн, страхові резерви – 462 136 тис. грн. Частка ринку компанії за страховими преміями становила 2,7% [зі страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів (за внутрішніми договорами) – 1,4% ринку].

Після відкликання ліцензій страховик втратив право провадити страхову діяльність, але відкликання ліцензій не звільняє компанію від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Страхова компанія ПРОВІДНА була однією з найбільших компаній, лідерів українського страхового ринку. Регіональна мережа складалась з 24 філій, 22 Центрів клієнтського сервісу по всій Україні. В Компанії працює понад 2 000 співробітників.

ПРОВІДНА пропонувала понад 80 страхових продуктів із обов’язкових та добровільних видів страхуванняфізичним особам, представникам малого та середнього бізнесу, підприємствам різних галузей економіки, корпораціям, холдингам і фінансовим групам.  | Форіншурер