Страховики Луїзіани виплатили $23 млрд після сезонів ураганів 2020 і 2021 років


Страховики Луїзіани виплатили $23 млрд після сезонів ураганів 2020 і 2021 роківСтраховики Луїзіани виплатили понад 23 мільярди доларів після сезонів ураганів 2020 і 2021 років, що призвело до банкрутства багатьох із них, згідно зі звітом Інституту страхової інформації Triple-I.

12 страховиків, які страхують домовласників у Луїзіані, були оголошені неплатоспроможними в період з липня 2021 року по лютий 2023 року, — йдеться в звіті Trends and Insights: Louisiana's Insurance Crisis, значною мірою через серйозність виплат застрахованих збитків після урагану «Лора» у 2020 році та 2021 року. Збитки за всіма видами страхування склали 9,1 мільярда доларів в Луїзіані через рік після того, як ураган Іда коштувала страховикам 13,9 мільярда доларів після того шторму.

Згідно з даними Департаменту страхування Луїзіани (LDI), урагани «Дельта» та «Зета», обидва з яких обрушилися на Луїзіану в жовтні 2020 року, загалом принесли ще 1,5 мільярда доларів у вигляді страхових виплат за страхуванням автомобілів, будинків і бізнесу.

Поки Флорида намагається вирішити проблеми, які призвели до поточної кризи страхування майна та від нещасних випадків, інший уразливий до ураганів прибережний штат Луїзіана справляється зі своїми проблемами зі страхуванням.

Ринок майнового страхування в Луїзіані погіршується після того, як штат постраждав від рекордного рівня активності ураганів у сезоні 2020/2021. Зростаючий обсяг збитків також змусив дюжину страховиків добровільно піти з ринку, а понад 50 припинили вести бізнес у районах, схильних до ураганів.

У результаті за останні два роки кількість страхувальників Louisiana Citizens Property Insurance Corp. – державного страховика останньої інстанції – зросла з 35 000 до 128 000, згідно з даними Департаменту страхування Луїзіани.

Страхові проблеми Флориди та Луїзіани схожі в тому, що в обох штатах працюють кілька регіональних страховиків. Чотири флоридські компанії, які були визнані неплатоспроможними – FedNat Insurance, Southern Fidelity Insurance, Weston Insurance і UPC Insurance – мали значну присутність на ринку Луїзіани. Штаб-квартира Lighthouse Property Insurance Corp., розташована в Луїзіані, яку страховий регулятор Луїзіани визнав неплатоспроможною у 2022 році, мала штаб-квартиру в Тампі, штат Флорида.

Щоб підвищити доступність та розширити доступність страхового покриття домовласників, цього року законодавці Луїзіани відновили програму стимулювання Insure Louisiana. Держава схвалила 45 мільйонів доларів у вигляді відповідних грантів для виплати в рамках Програми. Це стимулює нових і існуючих страховиків Луїзіани укладати поліси житлового та комерційного страхування в прибережних районах. Однією з інших цілей державної політики Програми є зменшення кількості власників полісів у Citizens Property Insurance Corp. Луїзіани.

Згідно з дослідженням 2022 року, опублікованим Insurance Research Council (IRC), Луїзіана є найменш доступним штатом у США для особистого автострахування, що ще більше ускладнює ситуацію для страхувальників.  | Форіншурер