НБУ анулював частину ліцензій СК "АЗІНКО"


Національний банк України анулював частину ліцензій на провадження страхової діяльності СК "АЗІНКО" на підставі поданої страховиком заяви, керуючись особливим порядком відкликання (анулювання) ліцензії (ліцензій) на здійснення страхової діяльності.

Анульовано ліцензії на здійснення добровільного страхування наземного транспорту (крім залізничного); обов’язкового особистого страхування працівників відомчої (крім тих, які працюють в установах і організаціях, що фінансуються з Державного бюджету України) та сільської пожежної охорони і членів добровільних пожежних дружин (команд); обов’язкового особистого страхування від нещасних випадків на транспорті; обов’язкового страхування відповідальності власників собак (за переліком порід, визначених Кабінетом Міністрів України) щодо шкоди, яка може бути заподіяна третім особам; обов’язкового страхування предмета іпотеки від ризиків випадкового знищення, випадкового пошкодження або псування.

Згідно зі звітністю за 2022 рік станом на 31 грудня 2022 року обсяг страхових премій компанії становив 9,1 млн грн, активи за балансом – 79,27 млн грн, страхові резерви – 170 тис грн, частка ринку компанії за страховими преміями – 0,03%. За 12 місяців 2022 року обсяги діяльності страховика зменшилися на 48%.

Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 27 березня 2023 року.  | Форіншурер