Індустрія P&C страхування США зафіксувала збиток від андеррайтингу у $26,5 млрд: S&P Global


Індустрія P&C страхування США зафіксувала збиток від андеррайтингу у $26,5 млрд: AM BestЗгідно з даними S&P Global, галузь страхування майна та нещасних випадків у США у 2022 році зафіксувала чистий збиток від андеррайтингу в розмірі 26,5 мільярда доларів, що на 21,5 мільярда доларів більше, ніж у попередньому році.

Дані рейтингового агентства були зібрані на основі даних компаній, річні звіти яких за 2022 рік були отримані станом на 9 березня, на частку яких припадає приблизно 96% від загального обсягу чистих премій у галузі та 95% застрахованих.

Група продемонструвала суттєве зниження прибутковості андеррайтингу протягом року, внаслідок втрат особистих ліній та впливу урагану Ян, що призвело до погіршення її сукупного коефіцієнта збитковості до 102,7%.

S&P Global у звіті US Auto, Property and Casualty Insurers зазначив, що зростання чистих зароблених премій на 8,4% і зниження дивідендів на 21,4% були компенсовані збільшенням понесених збитків і витрат на компенсацію збитків (LAE) на 13,9% і зростанням інших витрат на андеррайтинг на 6,2%.

Сегмент персональних послуг, зокрема автострахування, вважався основним відповідальним за зниження результатів андеррайтингу.

Збитки від катастрофи становили 6,9 пункту в сукупному коефіцієнті 2022 року, порівняно з приблизно 7,7 пункту в попередньому році.

Без урахування 3,8 мільярда доларів сприятливої розробки резервів протягом року (зменшення з 5,7 мільярда доларів сприятливої розробки запасів і найнижчої суми вивільнення запасів за останні п’ять років), сукупний коефіцієнт аварійності в галузі становив 103,2.

Зниження операційного прибутку до оподаткування склало 15,3%, оскільки розподіл готівки та казначейських векселів на суму 10,8 мільярда доларів, отриманих страховою компанією Columbia, збільшив чистий інвестиційний дохід галузі на 27,6%.

Завдяки зниженню податкових витрат на 35,2% і реалізованого приросту капіталу на 83,2%, чистий прибуток галузі впав на 31,3% до 42 мільярдів доларів.

Додаткові пункти показали, що профіцит ринку P&C страхування зменшився на 6,7% з кінця 2021 року до 951,9 мільярда доларів, оскільки 67,1 мільярда доларів чистого прибутку, внесеного капіталу та інших надлишкових прибутків було зменшено на 35,3 мільярда доларів дивідендів акціонерам і загальну зміну нереалізованої суми на 136,6 мільярда доларів.   | Beinsure Media