Збитки страхової галузі від тайфуну Nanmadol у Японії оцінюються в $1 млрд


Збитки страхової галузі від тайфуну Nanmadol у Японії оцінюються в $1 млрдPERILS, незалежна організація, що надає дані про страхування від катастроф, оприлюднила свою третю оцінку промислових збитків від тайфуну №14, також відомого як Typhoon Nanmadol, який вразив острови Кюсю та Сікоку на півдні Японії, а також західні та центральні регіони Хонсю з 18 по 20 вересня 2022 року.

Згідно з даними PERILS, загальна сума збитків у галузі на основі детальних даних про збитки, зібраних від більшості страховиків, становить 129,6 мільярдів йєн. Ця цифра порівнюється з попередніми оцінками PERILS у 119,7 мільярдів йєн, опублікованими 20 грудня (через три місяці після події), і 113,5 мільярдів йєн, опублікованими 1 листопада (через шість тижнів після події).

Згідно з визначенням покриття PERILS для Японії, це число охоплює лише збитки майна, понесені японською індустрією нестрахування життя, і не включає збитки, понесені індустрією кооперативного страхування (Kyosai).

Цей третій звіт містить детальну розбивку втрат майна за префектурами (зона CRESTA з низькою роздільною здатністю) з подальшим розподілом даних за напрямами діяльності з нерухомістю. Він доповнюється інформацією про ступінь збитку, яка відображає збиток у відсотках від страхових сум, а також дані про пориви вітру та опади.

Разом із галузевою базою даних впливу PERILS цю інформацію можна використовувати для калібрування функцій пошкодженості від природних катастроф.

Згідно з графіком звітності PERILS, пише Beinsure, оновлена оцінка втрати ринку від тайфуну Нанмадол буде опублікована 20 вересня 2023 року, через дванадцять місяців після кінцевої дати події.

Тайфун Нанмадол став 14-м названим штормом у сезоні тайфунів у західній північній частині Тихого океану 2022 року. Він вийшов на сушу 18 вересня поблизу міста Кагосіма на півдні острова Кюсю. Тайфун приніс сильний вітер і екстремальні опади, що призвело до повеней і зсувів.

Більшість збитків сталася на острові Кюсю, на який припало 75% загальних збитків промисловості. Однак загальний розмір збитків у галузі не був винятковим для японської галузі страхування, незважаючи на пориви до 183 км/год та кількість опадів до 904 мм протягом 72 годин. Вплив тайфуну Нанмадол демонструє високий рівень готовності острова Кюсю до екстремальних погодних явищ.

Цей звіт про збитки від тайфуну Нанмадол є важливою віхою для японської галузі ризикового страхування. Це перший випадок, коли була оприлюднена інформація про промислові збитки на рівні LOB для кожної префектури під час тайфуну, зазначив Такаші Года, старший радник PERILS в Японії. - «Наша здатність надати такий детальний відбиток галузевих збитків стала можливою лише завдяки потужній підтримці японської індустрії P&C страхування».

Це дає цінну інформацію про вразливість активів застрахованого майна в Японії. Бо існує очевидна цінність можливості калібрувати моделі за допомогою наземних даних, оскільки це підтримує більш надійну оцінку ризику японського тайфуну.  | Beinsure / Yana Keller