Ринки страхування життя та здоров’я недостатньо інклюзивні. Дослідження Swiss Re Institute


Ринки страхування життя та здоров’я недостатньо інклюзивні. Дослідження Swiss Re InstituteУ новому звіті Swiss Re Institute підкреслюється, що існує недостатня інклюзивність на ринках страхування життя та здоров’я. Згідно зі звітом, доступність вважається найбільшим фактором недостатньої участі в ринках, що розвиваються, причому аналітики зазначають, що це частково зумовлено нижчою фінансовою грамотністю, а також меншим використанням і довірою до сектору фінансових послуг.

У той же час звіт показує, що розвинені споживачі страхових послуг стикаються з меншою кількістю перешкод для отримання страхового захисту, однак вищі доходи в розвинутих економіках не обов’язково перетворюються на більш високий рівень доступності страхування.

«L&H Insurance Inclusion Radar — це новий ресурс, відкалібрований, щоб допомогти спрямувати страхову галузь на нові джерела зростання шляхом кращого обслуговування потреб людей, які особливо вразливі до фінансових труднощів», зазначила Мелісса Лейтнер, керівник відділу Sustainable L&H Delivery.

Хоча рівень охоплення страхування життя в США є найвищим серед ринків, які були оцінені перестраховиком, доступність страхування допомогла компенсувати відносно нижчі оцінки доступності та доступності. На ринках, що розвиваються, охоплення було найвищим у Південній Африці, де надійні показники інклюзивності компенсували низькі оцінки доступності.

Swiss Re зазначила, що покращення охоплення страхування вимагає багатогранного підходу, який починається з кращого розуміння потреб споживачів за допомогою дослідження ринку, надаючи перевагу громадам, які не можуть самостійно обслуговувати себе.

У звіті також зазначено, що перестраховикам потрібно почати досліджувати нові стратегічні партнерства, щоб сприяти диверсифікації дистрибуції та використовувати цифрові технології для досягнення масштабу та збільшення присутності.

Жюльєн Дескомб, голова відділу перестрахування Life & Health Products, прокоментував: «Зробивши страхування життя та здоров’я більш доступним (3As Inclusion Radar - Availability, Accessibility, Affordability), сім’ї та домогосподарства будуть краще готові протистояти фінансовим труднощам, які виникають після смерті годувальника або коли вони несуть витрати на медичне лікування. Інклюзивне страхування допомагає створити міцніше та стійкіше суспільство».

Дослідження проводиться в той час, коли світова економіка сповільнюється, а соціальна нерівність надзвичайно зросла внаслідок нерівномірного відновлення та найвищого за 40 років сплеску інфляції. Страхування життя та здоров’я є потужним засобом, який забезпечує фінансову допомогу сім’ям після трагедій та покриває витрати на охорону здоров’я. Страхове покриття є ключовим фактором для сприяння економічному та соціальному прогресу, причому зараз потрібно більше уваги приділяти включенню для зменшення прогалин у захисті життя та здоров’я.  | Форіншурер