Страхові компанії ARX та ARX Life закінчили 2022 рік з прибутком 560 млн грн, премії перевищили 3 млрд грн


Страхові компанії ARX та ARX Life закінчили 2022 рік з прибутком 560 млн грн, премії перевищили 3 млрд грнСтрахові компанії ARX та ARX Life підбили підсумки 2022 року. Незважаючи на військові дії, обидві компанії працювали з першого дня війни, виконуючи зобов’язання перед клієнтами та швидко адаптували свої сервіси до потреб клієнтів.

Компанії займають лідерські позиції на ринку та змогли досягнути високої прибутковості навіть у час максимальної невизначеності.

Основні фінансові результати

Сума валових премій компаній ARX та ARX Life за 2022 рік склала понад 3,03 млрд грн. Виплати по двом компаніям склали 1,1 млрд грн. Чистий прибуток по двом компаніям складає 559 млн грн.

За підсумками 2022 року компанія ARX досягла рекордного показника Комбінованого Коефіцієнта (на рівні 90%). Усі послуги компанії продовжували працювати безперебійно, завдяки добре налаштованим онлайн сервісам та стійкій ІТ-інфраструктурі.

Так, КАСКО за кордоном стало справжнім порятунком для українців. Якщо до війни за кордоном траплялося до 0,5% всіх страхових випадків по КАСКО, то в березні 2022 це була майже п’ята частина. Багато клієнтів і зараз залишаються зі своїми автомобілями за кордоном і продовжують отримувати сервіс так, якби вони знаходилися в Україні. Сума премій по КАСКО - понад 1,5 млрд грн. Автострахування КАСКО займає у портфелі компанії близько 55 %

Підтвердженням успіху зусиль компанії стала оцінка рівня сервісу та задоволеності клієнтів за продуктом “КАСКО. Все включено”. ARX - єдина компанія в Україні, яка має сервіс зворотного зв'язку Тransparent Customer Feedback або TCF. Цей сервіс дозволяє клієнтам негайно після врегулювання оцінити якість послуг компанії за 5-зірковою шкалою. Під час війни рівень задоволеності врегулювання збитків в КАСКО становить 4.8 з 5.0, що навіть вище, ніж рік тому.

Сума премій по ОСЦПВ складає понад 229,5 млн грн, медичному страхуванню — 429 млн грн, страхуванню майна — майже 315 млн грн ,сума премій по ОСЦПВ складає понад 229,5 млн грн. Кожного дня компанія сплачує понад 5 млн грн страхових відшкодувань.

Нові продукти

Компанія не лише зберегла всі наявні сервіси, але й пропонує нові. У червні 2022 року запустила «Зелену картку» - поліс обов'язкового міжнародного автострахування. Продукт показує стійкий попит. Сума премій за цим продуктом склала понад 50 млн грн.

Крім того, компанія впровадила на додаток до поліса унікальний сервіс «Автоконсьєрж» - це інформаційна та технічна допомога клієнтам за кордоном у режимі 24/7 рідною мовою.

Також на ринок виведено новий продукт страхування життя – «Бронезахист». Плюсом є те, що застрахуватися можна не лише від побутових нещасних випадків, таких як травми, опіки, обмороження, а й від нещасних випадків внаслідок воєнних дій – влучення снарядів, мін, куль, обвалення будівель тощо.

Компанія має дуже зручний застосунок MyARX, де доступні всі договори клієнтів, а також їхніх родичів, застрахованих у компанії. Клієнти можуть звертатися до них навіть за відсутності доступу до Інтернету, купувати нові, стежити за договорами близьких. Також у додатку зручно спілкуватися з компанією, навіть не переходячи до інших месенджерів. Нещодавно ARX впровадила додаток ще один зручний сервіс – клієнти можуть зробити фотофіксацію стану автомобіля, відправивши повідомлення до компанії для отримання страхового відшкодування.

Соціальна відповідальність

Допомога ЗСУ та робота на Перемогу – один з головних пріоритетів компанії. За 2022 рік ARX перерахувала 30 млн грн на допомогу ЗСУ, крім компанія передала багатомільйонну допомогу воїнам та найбільш незахищеним верствам населення від акціонеру Fairfax International. Компанія постійно співпрацює з фондом компетентної допомоги армії “Повернись живим”. До державного бюджету направлено понад 368 млн грн податків та зборів.

ARX завжди діє за принципом “PEOPLE FIRST!”

Компанія підтримувала персонал з першого дня війни. Штат не скорочувався, не змінювалася система мотивації, навпаки - працівникам було надано фінансову підтримку, допомогли з евакуацією, релокацією, підготовкою до зимового періоду, блекауту тощо. Акціонери компанії за кордоном надають співробітникам ARX безкоштовне житло. ARX підтримує всіх працівників, та членів сім'ї, які служать у лавах ЗСУ та ТРО – бронежилети, шоломи, тактичні аптечки, військова форма, теплий одяг, спеціальне спорядження, обладнання та багато -багато іншого направлено на запит колег. Було організовано навчання першої медичної допомоги, семінари щодо психологічної підтримки та можливість безкоштовних консультацій спеціалістів.

Результат опитування співробітників (PULSE) в грудні засвідчив, що 92% співробітників повністю задоволені підтримкою, наданою компанією, eNPS (індекс задоволеності персоналу )покращився та досяг значення 76%

Незважаючи на війну, ARX продовжує інвестувати в нові сервіси, продукти та ІТ системи, залишаючись фінансово сильною компанію, тобто прибутковою та з великим запасом капіталу.   | Форіншурер