В «Альфа Страхуванні» зміна топ-менеджменту: Олена Сабаріна призначена головою правління замість Ірини Гевель


В «Альфа Страхуванні» зміна топ-менеджменту: Олена Сабаріна змінила Ірину Гевель на посаді голови правлінняНаглядова рада страхової компанії "Альфа Страхування" припинила повноваження голови правління Ірини Гевель, яка працювала в компанії майже п'ять з половиною років, у зв'язку з достроковим розірванням контракту з її ініціативи.

Новим головою правління з 14 лютого стала Олена Сабаріна, яка протягом останніх п'яти років обіймала посади члена правління та директора фінансового СК "Альфа Страхування".

Олена Сабаріна з 2008 року була директором фінансовим «Альфа Страхування». У червні 2016 року була обрана Членом Правління. Координувала питання, пов’язані з фінансами, а також з операційною та адміністративно-господарською діяльністю. Трудову діяльність почала у 1997 році, у відділі статистики Київського міського управління статистики Держкомстата України.

З 1998 по 2002 рік працювала в ТОВ «Кімет-ПЛЮС». З 2002 по 2003 рік була економістом ТОВ «Агентство страхового консалтингу». У 2003-2004 році працювала у ЗАТ «Міжрегіональна страхова компанія «Надра», де очолювала фінансове управління. З 2004 по 2008 рік займала посаду фінансового директора у ВАТ «НОВА».

У 1997 році закінчила факультет менеджменту в невиробничій сфері Київського державного торгово-економічного університету. У 2011 році отримала ступінь магістра бізнес-адміністрування MBA у Міжнародному інституті бізнесу (МІБ-Україна).

Крім цього Наглядова рада призначила Першим заступником голови правління Олександра Журавльова, який до цього протягом останніх п'яти років займав посади технічного директора, начальника управління з господарського та транспортного забезпечення "Альфа Страхування".

З 2021 року Олександр Журавльов був переведений на посаду Директора технічного СК «Альфа Страхування». З 2015 року переведений на посаду Начальника управління з господарського та транспортного забезпечення. З 2011 року, був Начальником Управління та координації регіональної мережі в «Альфа Страхування».

В 2007 році розпочав трудову діяльність в «Альфа Страхування», де займав посаду Начальника відділу з розвитку прямих продажів. В 2005 році отримав диплом спеціаліста за спеціальністю «Фінанси» та здобув кваліфікацію спеціаліст з фінансів.

...................

Як повідомляв Форіншурер, 5 грудня 2022 року НБУ тимчасово призупинив дію всіх ліцензій СК Альфа Страхування у зв'язку з невідповідністю компанії вимогам Положення про ліцензування та реєстрацію постачальників фінансових послуг та умов здійснення ними діяльності з надання фінансових послуг, а саме вимогам до ділової репутації постачальників фінансових послуг. Компанія має усунути порушення до 5 грудня 2023 року.

У відповідь компанія зробила заяву щодо акціонерів, на яких Україна наклала санкції:

"... відповідно до Указів Президента України №726/2022 та №727/2022 від 19 жовтня 2022 року накладені персональні санкції на кінцевих власників СК «Альфа Страхування». Дані санкції накладено не на СК «Альфа Страхування», а отже, вони не впливають на операційну діяльність компанії. Важливо зауважити, що дані особи ще в травні 2022 року були відсторонені від управління компанією та прийняття будь-яких рішень. Альфа Страхування продовжує працювати у штатному режимі та обслуговувати клієнтів 24/7 відповідно до діючих ліцензій. Компанія працює на благо України та українців. Ми ні на день не припиняли свою роботу, всі сервіси для клієнтів працюють у звичному режимі, але в надзвичайно складний для країни час. Компанія та весь її керівний склад засуджують вторгнення російської федерації на територію суверенної та незалежної України. Ми продовжуємо наближати нашу перемогу на економічному фронті, в тому числі, підтримуючи ЗСУ та окремі військові частини. І ми будемо це робити до тих пір, доки Україна не звільнить усі окуповані території, доки наші офіси знову не відкриють свої двері в Енергодарі, Маріуполі, Херсоні та Севастополі", - зазначалось у заяві страховика.  | Форіншурер