Збитки галузі страхування та перестрахування від стихійних лих в 2022 році перевищили $140 млрд


Збитки галузі страхування та перестрахування від стихійних лих перевищили $140 млрдЗагальні збитки галузі страхування та перестрахування від стихійних лих перевищили поріг у 100 мільярдів доларів у 2022 році, досягнувши 140 мільярдів доларів.

Згідно звіту Gallagher Re Global Natural Catastrophe & Hazard, із загальної суми застрахованих збитків приватні страховики покрили 125 мільярдів доларів збитків, а державні страхові організації покрили ще 15 мільярдів доларів.

У США ураган «Ян» став найдорожчою та найвпливовішою подією 2022 року, мінімальний страховий збиток склав 55 мільярдів доларів, а загальний економічний збиток від шторму лише в штатах склав 112 мільярдів доларів.

Учасники ринку відзначають ще один рік комплексних стихійних лих у 2022 році, які призвели до прямих економічних збитків у розмірі 360 мільярдів доларів. З них майже 39%, або 140 мільярдів доларів, було покрито страхуванням, що залишило глобальний розрив у захисті на 61%, або 220 мільярдів доларів.

У США сильна посуха призвела до виплат у сфері страхування врожаю на суму 9 мільярдів доларів у 2022 році, а три спалахи сильних конвективних штормів (SCS) призвели до багатомільярдних страхових збитків. Це допомогло 2022 році стати 15-м роком поспіль із сукупними збитками SCS понад 10 мільярдів доларів, і восьмим роком з 2010 року, коли такі збитки перевищують 20 мільярдів доларів.

Наслідки зміни клімату для щоденної погоди та кліматичних подій стають все більш очевидними та краще зрозумілими.

Фінансова вартість стихійних лих продовжує зростати, і страховики визнають, що незмінно високий глобальний розрив у захисті – 61% у 2022 році – означає, що існує набагато більше можливостей допомогти людям підготуватися до та після катастрофи.

У міру того як збитки від катастроф зростають, аналітики знову розглядають пов’язану природу зміни клімату, зростання ризику та соціальну інфляцію як важливі проблеми, що збільшують витрати на можливі втрати.

Збільшення тяжкості, а в деяких випадках і частоти «вторинних» небезпечних подій, ставить страховиків та перестраховиків перед багатогранною та складною проблемою, коли справа доходить до страхового захисту та пом’якшення ризиків.

Руйнівна повінь у Пакистані під час сезону дощів була, за межами США, найдорожчою подією та однією з найбільш наслідкових з гуманітарної точки зору. Очікується, що це призведе до прямих фізичних економічних збитків у розмірі 15 мільярдів доларів, з повідомленнями про понад 1700 смертей, 2,3 мільйона будинків пошкоджено та 33 мільйони людей у 90 районах.

Сильні повені також спостерігалися в кількох частинах Африки у 2022 році, де такі країни, як Нігерія та Південна Африка, стикаються з одними з найдорожчих природних подій для страховиків за всю історію.

Третя поспіль Ла-Нінья принесла рекордні опади в частини Східної Австралії. Страхова рада країни повідомила, що це призвело до виплат у розмірі майже 5 мільярдів доларів, причому більша частина цих коштів припадає на історичну повінь наприкінці лютого та в березні.

Інші глобальні події, які відбулися у 2022 році, включають серію рекордних літніх хвиль спеки в Європі; потужний березневий офшорний землетрус у Японії; запис діяльності штормів у Франції; умови посухи в Південній Америці, Європі та частинах Азії; обрушення тайфуну на Японію та Філіппіни; ураган «Фіона» обрушився на Пуерто-Ріко та Канаду; європейські буревії та насичені природні катаклізми в травні в Канаді.  | Форіншурер