Після краху криптобіржі FTX стало актуальним питання страхування ризиків криптокомпаній


Після краху криптобіржі FTX стало актуальним питання страхування ризиків криптокомпанійІснує багато прецедентів, коли компанії, що надають критичну інфраструктуру, вимагають спеціального страхування. "Чому б не вимагати від криптокомпаній підтримувати себе ринковим продуктом", вважають засновники постачальника криптострахування Evertas.

Звичайні розмови точаться про те, які нові правила потрібно прийняти, щоб запобігти ще одному краху "наступної" криптобіржі на кшталт FTX. Хоча очевидно, що щось має статися, досвід показує, що поточний регуляторний режим недостатньо спонукає для запобігання цим подіям.

Дійсно, навіть якби Комісія з цінних паперів і бірж, наприклад, справді мала знання, необхідні для належного регулювання Web3 проектів, її охоплення поширюється лише на межі її юрисдикції, і, як ми бачили у FTX на Багамських островах.

Як засновники першої компанії зі страхування крипто- та блокчейн-інфраструктури, Evertas пропонує страхування, необхідне регуляторам, як орієнтований на ринок засіб запобігання збиткам, спричиненим неплатоспроможністю криптобірж та пов’язаних катастрофічних подій.

Існує великий прецедент, коли федеральний уряд та його регуляторні органи заохочували та часто вимагали від компаній, що надають критично важливу інфраструктуру, страхування, особливо тих, що охоплюють ризики, що швидко розвиваються.

Незважаючи на те, що кіберстрахування і криптострахування значно відрізняються, компонент безпеки спільної мережі робить кіберстрахування корисною точкою відліку.

Страховики вимагатимуть певного рівня безпеки як передумови страхового покриття, а компанії, які застосовують кращі методи безпеки, часто отримують нижчі страхові тарифи. Це допомагає компаніям інтерналізувати як переваги хорошої безпеки, так і витрати від поганої безпеки, що, у свою чергу, призводить до збільшення інвестицій і покращення кібербезпеки.

Жорсткий андеррайтинг компанії розміром з FTX вимагав би активної та незалежної ради директорів як умови страхування.

Процес андеррайтингу також включатиме перегляд історій ключового персоналу, облікових записів і пов’язаних адрес крипто-гаманців, щоб переконатися, що задіяні лише авторитетні люди, достатні резерви та наявність активів. Ймовірно, це призвело б до того, що FTX вибрала б головного спеціаліста з комплаєнсу, який би краще відповідав цій посаді.

Нарешті, процес андеррайтингу вивчатиме договір страхування біржі, щоб гарантувати, що клієнтські та інституційні кошти ретельно відокремлені, щоб кошти перших не могли бути використані для погашення боргів останніх або фінансування їхньої власної торгівлі. Це також дозволить повернути активи їх власникам у разі неплатоспроможності біржі.

Слід визнати, що положення та умови FTX справді відокремлювали кошти власників рахунків, хоча, здається, до них ставилися інакше. Якщо метою є активний обман, ані страхування, ані регулювання не можуть цьому запобігти, вважають учасники ринку.

Evertas вважає, що страхування, необхідне регуляторам, є гнучким, оперативним і точним ринковим рішенням, яке прийме і потребує Web3 спільнота, щоб дозволити теперішнім і майбутнім користувачам, девелоперам, учасникам і навіть регуляторам впевнено дивитися на сектор криптовалют та блокчейну.  | Форіншурер