S&P зробив прогноз щодо ринку страхування майна США на 2023 рік


S&P зробив прогноз щодо ринку страхування майна США на 2023 рік Жорсткий ринок, вищі витрати на перестрахування та триваюча низька M&A-активність – це головне, що турбуватиме страховиків майна та нещасних випадків у 2023 році.

Причини високої збитковості включали пару руйнівних ураганів наприкінці сезону, які загострили триваючу кризу страхування майна у Флориді, стрімке зростання витрат і серйозності збитків для особистих автостраховиків, крім того перестраховики вже готові до підвищення тарифів та скорочення перестрахових місткостей.

Річні потрясіння на ринку США перетворилися на справжній шторм у жовтні, коли S&P Global Ratings знизило рейтинг сектору P&C зі «стабільного» до «негативного», йдеться у звіті Beinsure Media. Старший директор S&P Global Ratings Джон Ітен сказав, що зниження рейтингу ґрунтується на «дуже великих збитках від катастроф... сплеску інфляції збитків, що негативно впливає на ефективність андеррайтингу» та «стійкому спаді на ринках капіталу, який підриває вартість інвестиційних портфелів».

Ще одне хвилювання на горизонті – це судовий позов, поданий в Іллінойсі проти State Farm Mutual Auto Insurance, у якому йшлося, що автоматизована система претензій компанії дискримінує темношкірих клієнтів при поданні страхової претензії порівняно з білими страхувальниками.

Активність страховиків у сфері M&A знизилася у 2022 році в умовах зростання інфляції та процентних ставок та загрози рецесії. Кількість угод для андеррайтерів станом на 30 листопада зменшилася до 685 з 1150 у 2021 році, тоді як було лише 105 брокерських угод M&A порівняно зі 185 у попередньому році (дивись TOP Reinsurance Companies in the U.S.).

Підсумки в секторі P&C-multiline були ще більш вражаючими. Кількість угод скоротилася за рік на 24,6% до 61 з 81, тоді як загальна вартість угод впала на 90,6% до 1,2 мільярда доларів з 12,81 мільярда доларів у 2021 році. З цієї 61 угоди найбільшою була купівля компанією Accident Fund Insurance of America компанії AmeriTrust Group за 740 мільйонів доларів. Це була сьома за величиною страхова M&A-угода 2022 року.

Серед інших помітних угод 2022 року на ринку США – придбання NSM Insurance Group компанією The Carlyle Group за 1,78 мільярда доларів; Independence Pet Group купує Crum & Forster Pet Insurance Group за 1,4 мільярда доларів; і Millennium Trust купує PayFlex Holdings за 775 мільйонів доларів.  | Форіншурер