Перспективи глобального ринку аерокосмічного страхування на 2023 рік


Перспективи глобального ринку аерокосмічного страхування на 2023 рікСезон поновлення аерокосмічного перестрахування 2022/2023 — це шанс змінити рівні перестрахового утримання, умови полісів і тарифи, щоб глобальний ринок аерокосмічного страхування міг продовжувати обслуговувати базу своїх кінцевих клієнтів.

За словами брокера Gallaпher, ця можливість з’явилася, оскільки на січневий сезон поновлень на світовому ринку страхування особливо вплинула війна в Україні, початок рецесії світової економіки та зростання інфляційних витрат, яке не було аналогів за останні 40 років, йдеться у звіті Global Aerospace Re/Insurance Market.

Різноманітність портфелів аерокосмічних ризиків андеррайтерів допомагає забезпечити багатьом прямим страховикам природний розподіл ризиків, який продовжує бути привабливим для авіастраховиків. Намагання підвищити свою маржу прибутковості неминуче змушує багатьох із них ретельно вивчати та повторно калібрувати свої моделі ціноутворення в аерокосмічній галузі.

Інфляція продовжує залишатися головною проблемою для страховиків, тому що це знижує зростання номінальних страхових премій, впливає на глобальний попит і створює вищі витрати на врегулювання страхових збіитків.

У секторі, який значною мірою залежить від спеціалізованих матеріалів, таких як композити, і високоцінних навичок аерокосмічної інженерії, зростання витрат на виплат буде серйозною проблемою для аерокосмічних страховиків.

Додайте до цього тиску загальне зростання соціальної інфляції та проблем глобального ланцюжка поставок, і легко зрозуміти, чому багато аерокосмічних страхових компаній наполягають на підвищенні тарифів для авіавиробників та лізингодавців.

Що стосується російсько-української війни, ситуація не вплинула на сектор авіації загального призначення так, як вона вплинула на комерційні пасажирські послуги та сектор лізингу комерційних пасажирських літаків.

Незважаючи на це, наслідки цього конфлікту неминуче вплинуть на всіх постачальників аерокосмічного страхування.

З початком судових процесів, які тільки починають розглядати складні питання лізингу та страхового покриття, кожен страховик та перестраховик переглядає свої резерви збитків.

Хоча існує багато зовнішніх факторів, які слід враховувати, страховики продовжують приділяти велике значення перевіреному досвіду операційного менеджменту, системам і культурі управління безпекою.

Коли глобальна аерокосмічна галузь вийшла з найдраматичнішого закриття галузі в історії, виникло значне занепокоєння щодо зникнення кваліфікації та відсутності валюти. Ті аерокосмічні оператори з надійним управлінням змогли краще задовольнити негайне та постійне зростання попиту на послуги в більшості аерокосмічних секторів.

Інвестиції в безпеку та навчання з боку будь-якого аерокосмічного оператора продовжують приносити дивіденди під час переговорів зі страховиками, оскільки виживання операційно найприбутковіших авіапідприємств буде довгостроковою вигодою для галузі та допоміжного страхового сектора.  | Форіншурер