Японських страховиків змусили покривати військові ризики суден в російських водах


Найбільші страховики Японії надаватимуть покриття військових ризиків для суден в російських водахДеякі з найбільших японських страхових компаній продовжують надавати страхове покриття від військових ризиків після переговорів з перестраховиками та після тиску з боку японського уряду.

Страховики, включаючи Tokio Marine & Nichido Fire Insurance, Sompo Japan Insurance і Mitsui Sumitomo Insurance, раніше оголосили, що планують припинити надавити покриття за пошкодження суден і реквізиції, спричинені війною в російських водах.

Цей крок стався через те, що іноземні перестраховики все частіше відмовляються брати на себе ризики, пов’язані з росією через війну в Україні.

Але призупинення страхового покриття поставило під загрозу безперервність імпорту природного газу до Японії з проекту Сахалін-2 на Далекому Сході росії, який вважається життєво важливим для енергетичної безпеки країни.

Тому Агентство фінансових послуг Японії (FSA) і Агентство природних ресурсів і енергетики звернулися до національних страховиків з проханням продовжити покриття саме для рейсів до проекту «Сахалін-2».

З тих пір страховики почали переговори з перестраховиками і отримали часткове перестрахове покриття, щоб мати можливість продовжувати страхування військових ризиків для морських перевізників природного газу.

Загалом 30 мільярдів ієн (224 мільйони доларів) можна отримати від британських перестраховиків, при цьому місцеві страховики покривають близько 8 мільярдів ієн, а зарубіжні перестраховики візьмуть близько 22 мільярдів ієн.

Але на цьому рівні місткість андеррайтингу буде менше половини від 67 мільярдів ієн, які були раніше, і, отже, може накласти обмеження на обсяг трафіку, який може протікати між Японією та її російським постачанням природного газу.  | Форіншурер