ОАЕ переходить на обов'язкове медичне страхування


ОАЕ переходить на обовОскільки ОАЕ та країни Перської затоки шукають способи залучити та утримати більше талантів, цим країнам необхідно вжити ініціатив, які допоможуть жителям відчувати себе у безпеці. Обов’язкове медичне страхування та загальне медичне обслуговування є основними критеріями розвиненої нації – і це правильно.

У державах загального добробуту, таких як більшість європейських країн, витрати на надання універсальної медичної допомоги опікуються урядом і оплачуються з податкових надходжень. Але демографічне поєднання в країнах Перської затоки, де іноземці складають значну частину населення, і відсутність податку на прибюуток відрізняє регіон від європейських держав.

У 2013 році Дубай прийняв закон про обов’язковість медичного страхування для кожного жителя емірату. Для реалізації цього уряд пов’язав це з видачею робочих віз та віз для проживання. Однак це було обмежено жителями Дубая.

Останнє рішення уряду ОАЕ зробити медичне страхування обов’язковим для всіх мешканців у 2023 році значною мірою сприятиме створенню екосистеми для загального охоплення медичними послугами, що, у свою чергу, забезпечить здорове населення, яке сприятиме не тільки кращому розвитку економіки, але й також зміцнити репутацію країни як ідеального місця для життя, роботи та ведення бізнесу, кажуть представники влади ОАЕ.

Коли Дубай запустив цю схему в 2013 році, вона змусила роботодавця або спонсора платити за медичне страхування. Це вважалося додатковим витратним тягарем для роботодавця.

Проте всі компанії несуть витрати і вже звикли до цього. Цю ж модель можна буде відтворити по всій країні. Або можна також передбачити розподіл витрат між страхувальником і спонсором або роботодавцем – в особливих випадках. Ця гнучкість може допомогти забезпечити загальне охоплення медичним обслуговуванням для всіх.

Нещодавно в ОАЕ запровадили програму пенсійних віз, щоб люди могли жити в країні навіть після завершення кар’єри. Для цього не потрібен типовий спонсор чи роботодавець. Пенсіонери віком від 55 років можуть подавати документи на отримання довгострокової візи на 5 років.

Обов’язкове медичне страхування може допомогти пенсіонерам жити в ОАЕ з додатковою безпекою. ОАЕ взяли на себе ініціативу щодо надання довгострокового перебування іноземцям, запровадивши 10-річну програму «Золота віза», обов’язкове медичне страхування, а також страхування на випадок безробіття, яке, окрім винагороди після закінчення служби, триватиме довго шлях розширення мережі соціального захисту, особливо для професіоналів-іноземців.

У міру того, як ОАЕ розвиваються, щоб стати розвиненою економікою, їм також необхідно запровадити соціальні та економічні реформи, щоб принести користь працівникам і професіоналам, які живуть і працюють в ОАЕ – так само, як люди отримують вигоду від загального медичного обслуговування на Заході.

Незважаючи на те, що останні реформи ОАЕ щодо інвестицій, бізнесу, імміграції та ринку праці залучають більше професіоналів, інвесторів і підприємців, запровадження більшої кількості реформ допоможе довше утримати людей.   | Форіншурер