США та Великобританія просять Туреччину переглянути вимоги щодо підтвердження страхування танкерів


США та Великобританія наполягають, щоб Туреччина переглянула вимоги щодо підтвердження страхування танкерівОфіційні особи США та Великобританії наполягають на тому, щоб Туреччина переглянула вимоги щодо підтвердження страхування нафтових танкерів, які проходять через Босфор.

Протистояння через санкції та страхування, яке спричинило затор нафтових танкерів у ключовій морській протоці Босфор, загострилося, залишивши мільйони барелів сирої нафти у заторі.

Туреччина наполягала на доказах того, що нафтові судна застраховані після набуття чинності санкцій Євросоюзу проти росії. США та Великобританія, а також страхова індустрія зазнали тиску на неї з вимогою змінити свої правила.

Але міністерство транспорту Туреччини заявило, що велика кількість суден, які зараз очікують проходу через протоки — життєво важливий вузол для потоків нафти з Чорного моря — не повинна використовуватися для тиску на Анкару щодо правил, які вимагають підтвердження страхування танкерів.

Міністерство заявило, що вивезе з своїх вод завантажені танкери без страхового покриття, хоча не було зрозуміло, чи зможе такий підхід дійсно звільнити деякі із заблокованих суден для плавання в Середземне море.

У заяві міністерства також йдеться:

  • Танкери, що прямують на північ, вимагатимуть підтвердження страхування, що перешкоджатиме входу танкерів у Чорне море для збору вантажу
  • Дійсне пстрахове окриття вимагається з 2002 року
  • 11 із 15 зупинених нафтових танкерів прямують до Європейського Союзу
  • Кораблі в Мармуровому морі будуть виведені з турецьких вод
  • Необхідність для власників надати новий новий страховий поліс, який покриває час перебування в турецьких протоках

Наприкінці минулого місяця Туреччина оголосила, що танкери повинні будуть надати листи від своїх страховиків, які підтверджують, що вони мають право на навігацію через протоки, через які минулого року пройшло майже 700 мільйонів барелів сирої нафти. Цей крок Туреччини став відповіддю на санкції Європейського Союзу проти росії, які забороняють страхувати судна, якщо вартість нафти, яку вони перевозять, перевищує 60 доларів за барель.

Офіційні особи США та Британії наполягають на тому, щоб Туреччина переглянула вимогу щодо підтвердження страхування, особливо з огляду на те, що вантажі з Казахстану не підпадають під санкції.

Туреччина заявила, що страхові РI-Клуби, які страхують ризики, включаючи зіткнення та розливи, повинні надавати листи-підтвердження своїм клієнтам.

Досі звичайним способом перевірки страхування були веб-сайти страховиків, які постійно оновлювалися. Але останній раунд санкцій передбачає, що судно, яке перевозить російську нафту, має стандартне страхове покриття, лише якщо його вантаж було придбано за 60 доларів за барель або менше.  | Форіншурер