Прогноз Fitch щодо компаній страхування життя США та Канади на 2023 рік — стабільний


Прогноз Fitch щодо компаній страхування життя США та Канади на 2023 рік — стабільнийАмериканський та Канадський ринки страхування життя мають стабільний прогноз на 2023 рік, незважаючи на більш нестабільні ринки капіталу та високу інфляцію, яка призвела до зниження прогнозів по інших секторах страхування.

За даними Fitch, протягом 2020 і 2021 років страховики в США і Канади скористалися історично низькими процентними ставками, щоб рефінансувати непогашені цінні папери, зафіксувати відносно дешеве довгострокове фінансування та зміцнити позиції капіталу.

Найбільше збільшення кредитного плеча зазнали страховики з рейтингом фінансової стійкості страховика (IFS) на рівні «A+».

Покриття фіксованої плати в США зросло до 9,7x у 2021 році, тоді як канадські компанії повідомили про покриття в 14,2x. Обидва ринки були значною мірою зумовлені сильними операційними результатами, а також зниженням процентних ставок і витрат на дивіденди за пріоритетними цінними паперами. Покриття як у США, так і в Канаді впало, але все ще відповідає категорії «aa» за критеріями рейтингу страхування Fitch.

Згідно звіту Life Insurance Industry Results, традиційне страхування життя більше не є основним бізнесом багатьох компаній у галузі страхування життя. Акцент було зміщено на ануїтетні ануїтети, на які припадало 48% виписаних прямих лайфових премій. Ануїтети - це контракти, які накопичують кошти або виплачують фіксований або змінний потік доходу, який може бути протягом встановленого періоду або протягом усього життя власника контракту чи бенефіціарів.

У найближчій перспективі ринки капіталу залишатимуться нестабільними, що зрештою може призвести до зниження активності ринку капіталу серед рейтингових страховиків.

Коефіцієнт сукупного фінансового левериджу (FLR) для США та Канади загалом відповідав попередньому році, при цьому Fitch підрахувало сукупний коефіцієнт FLR у 23% у США та 21% у Канаді.

На індивідуальній основі дві третини повідомлених страховиками коефіцієнтів левериджу були незмінними або зниженими.

Американські та канадські страховики життя мають лише обмежений ризик короткострокового терміну погашення, оскільки ставки зростають, причому строки погашення до 2030 року оцінюються на рівні менше 2 мільярдів доларів, з додатковими 10 мільярдами доларів з погашенням до 2040 року.

Але Fitch не вірить, що страховики життя з високим рейтингом зіткнуться з труднощами рефінансування будь-яких найближчих строків погашення та загалом матимуть достатню ліквідність для погашення майбутніх термінів погашення, якщо ринки капіталу стануть більш несприятливими.  | Форіншурер