Понад 25% іншуртех-компаній може покинути страховий ринок у 2023 році


Понад 25% іншуртех-компаній може покинути страховий ринок у 2023 роціПонад 25% іншуртех-компаній покинуть страховий ринок у 2023 році – лише через пару років після того, як інвестиції в цей сектор досягли рекордного рівня.

За прогнозами Forrester, це буде ринок покупців, бо "фінансування висихає". Аналітики вважають, що не менше 25% іншуртехів підуть з ринку в 2023 році через ліквідацію або придбання. Але ця цифра є «набагато вищою», виходячи з додаткової інформації та джерел, йдеться у звіті World’s Largest Insurance Markets.

Вихід інвесторів з Insurtech-сектору буде спричинений високою інфляцією, майбутньою рецесією та інвесторами, які шукають прибутковіші компанії. Крім того, ринок технічного IPO знаходиться в стагнації.

Були деякі попереджувальні ознаки того, що інвестиції в страхові технології досягнуть поворотного моменту з історичного максимуму в 20,4 мільярда доларів у 2021 році. У серпні брокер Gallagher Re заявив, що глобальні інвестиції в страхові технології становили близько 2,4 мільярда доларів у другому кварталі 2022 року, що на 50% менше. Forrester очікує, що інвестиції в 2023 році будуть більше схожі на рівень до пандемії в розмірі близько 7 мільярдів доларів.

Сильні стартапи будуть купувати слабких, а приватні інвестиційні компанії залучатимуть життєздатні іншуртехи для своїх портфелів. Страховики могли б використати падіння ринку стартапів, щоб заповнити прогалини в кадрах і придбати цифрові технології «недорого».

Останнє може підтвердити інший прогноз Forrester на 2023 рік про те, що деякі з 10 найкращих страховиків запровадять послуги з доданою вартістю, спрямовані на прогнозування та запобігання збиткам. Споживачі зацікавлені в цих послугах – наприклад, програмах обслуговування будинків для управління ризиками.

Таке розширення бренду страховика, щоб допомогти клієнтам запобігти збиткам, могло б «зменшити фактор розчарування» під час процесу розгляду претензій і залучити страхувальників, тоді як страховики отримають більше інформації з точки зору андерайтингу.

Крім того, з'явиться інтерес до страхування на основі використання, гнучким варіантам оплати та вбудованому страхуванню, яке «розквітне у 2023 році». Forrester сказав, що варіанти UBI-страхування як єдиний спосіб отримати знижки «нарешті досягнуть двозначної частки ринку».  | Форіншурер