Generali планує продати свій італійський портфель страхування життя на 20 млрд євро


Generali планує продати свій італійський портфель страхування життя на 20 млрд євроІталійська страхова компанія Generali планує продати приблизно 20 мільярдів євро свого італійського портфеля страхування життя, повідомляє Bloomberg News.

Компанія може почати процес продажу вже в січні. Generali відмовились від коментарів. Обговорення угоди триває, остаточне рішення щодо розміру та термінів угоди не прийнято.

Продаж включає накопичувальні програми страхування від Societa Cattolica di Assicurazioni, додаючи, що незрозуміло, скільки коштуватиме портфель під час продажу. Минулого року Genarali придбала Cattolica.

Як повідомляв Форіншурер, у вересні Generali оголосила, що досягла угоди з NN Group про купівлю колишнього пенсійного бізнесу MetLife у Польщі. Угода підлягає звичайним умовам закриття та, як очікується, завершиться в першому кварталі 2023 року.

Generali PTE SA (Польща), пенсійна компанія, що належить Generali Group через Generali TU SA, підписала угоду про передачу Пенсійне бізнес-підрозділ MetLife PTE SA (Польща), яке в кінцевому підсумку належить нідерландському міжнародному постачальнику фінансових послуг NN Group.

Придбання дозволить Generali піднятися в рейтингу на ринку пенсійних фондів у Польщі з 7-го місця з приблизно 5% часткою ринку OFE та активів під управлінням 7,7 млрд злотих (1,6 млрд євро) на 4-е місце з приблизно 13% частки ринку та 19,2 мільярда злотих (4,07 мільярда євро) активів під управлінням та 2,4 мільйона клієнтів.  | Форіншурер