Страховики повинні переглянути свої стратегії резервування, інвестування та андеррайтингу


Страховики повинні переглянути свої стратегії резервування, інвестування та андеррайтингуСтраховики повинні переглянути свої стратегії резервування, інвестування та андеррайтингу, а також підхід до управління портфелем, щоб найкраще позиціонуватися в поточному середовищі високої інфляції.

За даними WTW, страховикам потрібно буде розглянути, чи відповідало їхнє ціноутворення зростанню ризиків, спричиненому інфляцією збитків.

Коли мова заходить про управління портфелем, страховики повинні розуміти кореляції між бізнес-напрямками, щоб застосувати проактивний підхід до кількісної оцінки та управління інфляційним ризиком.

Висока інфляція є актуальною темою в усьому світі. Останні дані по Німеччині показують, що зараз в країні інфляція 10,4%, у Франції поточний рівень інфляції становить 6,2%, але, за прогнозами, зросте на початку наступного року.

Страховики повинні враховувати ці «ключові питання», щоб керувати своїми ризиками (див. TOP 50 World’s Largest Insurance Companies).

Управління пруденційного регулювання було занепокоєне тим, що занижена оцінка інфляції претензій впливає не лише на розуміння історичного досвіду – погляд на достатність резервів, – але й на те, як скоригувати історичний досвід для відображення сучасних умов – погляд на адекватність ціноутворення.

"Перенесіться до 2022 року, і занепокоєння PRA набудуть більш актуального значення. Вторгнення росії в Україну разом із подальшими карантинами в Китаї, пов’язаними з Covid, посилили проблеми з ланцюгом поставок і посилили інфляційний тиск", кажуть у Willis Towers Watson.

Страховики повинні розглянути питання про купівлю додаткового перестрахування, якщо вони виявлять, що їхні існуючі домовленості можуть не відповідати майбутнім ризикам, що вплинули на інфляцію, включаючи претензії щодо довготривалої відповідальності.

Інфляційний тиск може створити інвестиційні можливості, оскільки центральні банки підвищать процентні ставки для боротьби з високою інфляцією.

Підвищену віддачу від інвестицій можна розглядати як стратегію пом’якшення, яка допомагає збалансувати певний інфляційний ризик, який відчуває андеррайтингова частина портфеля.  | Форіншурер