Британський фінрегулятор FCA попередив автостраховиків про неправомірність заниженої оцінки авто після ДТП


Управління фінансового контролю (FCA) стверджує, що деяким споживачам, чиї автомобілі були визнані після аварії тотально зниженими, страхові компанії пропонували виплати, нижче за справедливу ринкову вартість автомобіля.

Фінансовий регулятор Великобританії попередив страховиків про неправомірність заниження вартості автомобілів та інших застрахованих активів під час врегулювання страхових претензій.

FCA припускає, що деякі страховики свідомо намагаються скоротити витрати, пропонуючи вартість, нижчу за справедливу ринкову, що не дозволяється згідно з правилами Великобританії, а потім коригують вартість своєї пропозиції лише тоді, коли постраждалий клієнт скаржиться.

FCA нагадала страховикам, що ця практика «є несправедливою та може непропорційно вплинути на споживачів у вразливих обставинах».

Багато споживачів зараз борються з кризою вартості життя, і несподіваний рахунок, як-от вихід із ладу сімейного автомобіля, для багатьох може стати перешкодою. Страхові компанії повинні пропонувати розрахунки за справедливою ринковою вартістю. Це особливо важливо зараз.  | Форіншурер