Прогноз Fitch щодо страхового ринку Італії у 2023 році погіршується для нонлайф-сектору


Прогноз Fitch щодо страхового ринку Італії у 2023 році погіршується для нонлайф-секторуПрогноз страхового ринку Італії в 2023 році погіршується для нонлайф-сектору, тоді як прогноз щодо страхування життя залишається нейтральним.

Прогноз щодо сектору страхування, крім страхування життя, погіршується через очікування пов’язаного зі збільшенням відшкодувань, що вплине на прибутковість страховиків, особливо у сфері автострахування.

Згідно звіту Italian insurance market очікується, що результати андеррайтингу на автомобільному ринку ослабляться насамперед через вищу середню вартість претензій, оскільки висока інфляція вдарить по витратах на ремонт і вартості матеріалів.

Очікується, що зростання бізнесу продовжиться у 2023 році, хоча й меншими темпами через погіршення макроекономічного середовища, яке зменшує дохід споживачів.

Нейтральний прогноз для сектору страхування життя відображає думку Fitch про те, що підвищення процентних ставок, загалом позитивне для страховиків життя, збережеться у 2023 році, хоча й компенсується підвищеною чутливістю до кредитних спредів уряду через макроекономічне середовище.

Показники платоспроможності залишатимуться високими завдяки високим прибуткам. Прибутковість інвестицій значно покращиться, підтримуючи управління активами та пасивами страховиків життя.

Прогнози рейтингів італійських страховиків розподіляються між «Стабільним» (90%) і «Позитивним» (10%), що відображає стійкість сектора до поточних макроекономічних умов і «Стабільний» прогноз щодо державного боргу Італії, який представляє значну, але зменшувану частку італійського боргу страховиків.   | Форіншурер