Страховиків морського КАСКО чекає підвищення тарифів перестрахування


Страховиків морського КАСКО Страховиків морського КАСКО чекає підвищення тарифів перестрахування під час найближчих січневих оновлень договорів. Ринок потерпає від значних потенційних втрат через авіаційну війну та війну на суші.

Ці класи були покриті перестраховиками в комбінованих програмах з морськими та енергетичними програмами, тому існує велика ймовірність того, що перестраховики будуть шукати підвищення тарифів і більших чистих утримань для страховиків, а також потенційно відокремлювати деякі класи від комбінованих.

Немає сумніву, що ринок побачить певні побічні ефекти від катастрофічних страхових збитків, спричинених ураганом «Ян», одним із найпотужніших і найруйнівніших, які коли-небудь досягали США. Хоча більша частина цієї шкоди не пов’язана з морем, очікується, що всі ринки відчують певний вплив цієї історичної втрати.

Стосовно інфляційного тиску аналітики зазначають, що страхування морського корпусу та машин не захищено, підкреслюючи занепокоєння тим, що зростання витрат на позов неминуче, оскільки ціни на сталь і робочу силу продовжують зростати.

Судноплавство перебуває в цікавій ситуації, оскільки побічні ефекти COVID-19 і вторгнення росії в Україну призвели до зміцнення ринку судноплавства, а також можливостей отримання прибутку, особливо в секторах контейнерних перевезень і насипних вантажів.

Навіть офшорні судна, які були простояні без жодної перспективи використання, поспішно повертаються в експлуатацію, оскільки різні країни намагаються відкрити раніше зайві родовища нафти та газу та зменшити залежність від російських енергоресурсів.

Газовози також спостерігають високі щоденні ставки відповідно до стрімкого зростання попиту на газ, який постачається морем, а не трубопроводами з росії.

Важко стверджувати, що вартість відшкодувань не зросте протягом найближчих місяців, і страховики КАСКО справедливо намагаються вести розмови з брокерами та власниками щодо підвищення рівня інфляції. Але в той же час ринок вступає в період вищих процентних ставок, які можна підтримувати протягом деякого часу.

Підвищення темпів інфляції може бути компенсовано, якщо власники будуть готові сплачувати премії відразу одним внеском наперед, що може бути більш прийнятним для власників, які працюють у сприятливих умовах ринку судноплавства.  | Форіншурер