Глобальні премії з кіберстрахування до 2025 року досягнуть $23 млрд - Swiss Re


Глобальні премії з кіберстрахування до 2025 року досягнуть $23 млрд - Swiss ReЦифровізація збільшує ризик кібератак у всьому суспільстві, хоча зі зростанням ризику зростає обізнаність і попит на комерційне та особисте покриття.

Swiss Re прогнозує, що глобальні премії кіберстрахування досягнуть 23 мільярдів доларів до 2025 року з 10 мільярдів доларів у 2021 році. У США, найбільшому кіберринку, премії зросли на 74% у 2021 році, а премії за окремими полісами зросли на 92% (дивіться перелік Cyber Unicorn Startups).

На тлі цього зростання невеликі компанії з нижчим потенціалом кіберзахисту найбільше потребують страхового захисту. Половина малих підприємств закривається протягом шести місяців після кібератаки. МСП повинні знати, що витрати, пов’язані з інцидентами, включаючи криміналістику, дотримання нормативних вимог, а також юридичні та внутрішні витрати накопичуються швидко та можуть поставити під загрозу операції.

Згідно звіту Cybercrime Predictions for 2023, кіберстрахування може допомогти заповнити прогалину в захисті за допомогою полісів, які зазвичай покривають більшість із цих елементів і пропонують привілейований доступ до мережі спеціалізованих постачальників послуг для сприяння швидкому втручанню.

Не всі кіберризики підлягають страхуванню. Ризик катастрофічної події, що виникає внаслідок геополітичних конфліктів або збою критичної інфраструктури, разом із людською природою ризику та труднощами кількісної оцінки потенційної відповідальності, стримує потужність і розширення кіберстрахування.

Це залишає можливість отримати дохід для страховиків і знижує стійкість суспільства до кібербезпеки.

Більша база співробітників у сфері кібербезпеки, краще моделювання та дані, а також нові джерела капіталу – усе це необхідно для забезпечення стійкої інфраструктури безпеки.  | Форіншурер