Ринок страхування спортсменів та індустрії спорту до 2025 року зросте до $600 млрд


Світовий ринок спортивного страхування до 2025 року зросте до $600 млрд Глобальне розширення індустрії професійного спорту в поєднанні з різними типами потреб у страхуванні призвело до експоненційного зростання ринку спортивного страхування за останні кілька років.

DBRS Morningstar очікує, що він продовжить рости та досягне 600 мільярдів доларів доходу до 2025 року. Lloyd’s забезпечив понад 150 мільйонів фунтів стерлінгів у вигляді премій лише за поліси страхування від нещасних випадків і здоров’я, пов’язані зі спортом.

Заняття будь-яким видом спорту створюють ризики, і лише деякі з них можуть бути покриті класичними страховими полісами.

Страхові потреби професійних гравців і команд дуже складні й вимагають спеціалізованого страхового покриття, яке в основному надається ринком Lloyd’s of London, а також обмеженою кількістю компаній зі страхування майна та від нещасних випадків.

Професійні спортсмени здебільшого піддаються ризикам цивільної відповідальності та нещасних випадків, які можуть бути передані страховому ринку.

Спортивні об’єкти, професійні ліги, організатори заходів і клуби наражаються на додаткові ризики, включаючи фізичне пошкодження інфраструктури та обладнання, загальну відповідальність, відповідальність директорів і посадових осіб, переривання діяльності та скасування заходів.

Страхування від непрацездатності та від нещасних випадків є ключовим інструментом управління ризиками для професійних спортсменів і команд, які можуть зіткнутися зі значними втратами доходів у разі травм.

Професійні команди можуть застрахувати ключових гравців на випадок інвалідності, щоб захистити себе фінансово, оскільки вони можуть бути зобов’язані продовжувати виплачувати зарплату травмованому гравцеві за гарантованим контрактом.

Треті сторони, наприклад великі спонсори, також можуть придбати страхування на випадок інвалідності для певних спортсменів, враховуючи їхній страхувальний інтерес, у той час як гравці можуть отримати додаткове страхування на випадок інвалідності, щоб захистити себе від травми, яка призведе до завершення кар’єри.

Страхування від перерви в бізнесі також є ключовим захистом для професійних спортивних заходів. Наприклад, страхування на випадок скасування події, яке входить до цієї категорії, захищає застраховану сторону від втрати прибутку, якого зазнає підприємство в результаті покритого ризику, що спричиняє призупинення його діяльності.

Багато випадків протягом історії дали цінну інформацію для спортивних організацій, які прагнуть зменшити втрати в результаті скасування змагань.

Крім того, страхова галузь має досвід і капітал, необхідні для забезпечення значного покриття для професійних стадіонів і арен, а також для великих подій, таких як Олімпійські ігри та чемпіонати світу з футболу.

DBRS Morningstar очікує, що страхування від перерви в бізнесі та скасування заходів приверне все більший інтерес професійних спортивних організацій з огляду на нещодавню пандемію та їх значний фінансовий вплив на велику кількість спортивних майданчиків.

Синдикати Lloyd’s розробили детальні моделі для розрахунку страхової вартості національних команд і використали це для успішного прогнозування результатів останніх двох чемпіонатів світу з футболу.

Розрахунок страхової вартості футболіста складається з різноманітних показників, таких як поточна та майбутня зарплата, спонсорство, вік і позиція на полі.

За підтримки Центру економіки та бізнес-досліджень Lloyd’s успішно спрогнозував результати Чемпіонатів світу з футболу 2014 та 2018 років на основі оціночної вартості колективного страхування національних команд, які беруть участь у турнірі. Основна логіка, яка підтримує прогнози, полягає в тому, що національні команди з вищими цінностями колективного страхування мають кращі шанси виграти чемпіонат світу.

Нещодавній успіх моделі показує, що страхові компанії можуть оцінювати ефективність гравців через фінансову цінність.

З 3,17 мільярда фунтів стерлінгів Англія має найвищу оціночну страхову вартість. Другою та третьою національними командами з найвищими страховими вартістю на турнірі є Франція з £2,66 млрд і Бразилія з £2,56 млрд відповідно.

Оцінка Lloyd’s страхової вартості гравця, яка використовується для прогнозування Чемпіонату світу з футболу, не обов’язково пов’язана з поточною страховою вартістю конкретного спортсмену, але це лише оцінка його потенційного доходу до виходу на пенсію на основі поточної зарплати, потенціалу зростання прибутку та доходу від підтримки.

За словами Lloyd’s, це хороший показник ефективності гравців і національних збірних на чемпіонаті світу.  | Форіншурер