Автостраховики США зазнали збитків від андеррайтингу за 6М2022 в розмірі $766 млн


Автостраховики США зазнали збитків від андеррайтингу за 6М2022 в розмірі $766 млнАвтостраховики США зазнали андеррайтингових збитків у першому півріччі 2022 року в розмірі 766 мільйонів доларів, що стало найгіршим результатом сегмента за півріччя за останні п’ять років, оскільки вплив інфляції на ремонт автомобілів і витрати на медичне обслуговування, а також проблеми з ланцюгом поставок і ринком праці були важкими.

AM Best стверджує, що результати компаній, які входять до групи пасажирських нестандартних автомобілів AM Best (PPNSA), відображають постійний інфляційний тиск, відповідні занепокоєння щодо адекватності тарифів, з якими стикаються автостраховики.

Збиток від андеррайтингу за 1 півріччя 2022 року збільшився (збитки від андеррайтингу були 1,3 мільярда доларів у 2021 році).

Аналітики підкреслюють, що, незважаючи на те, що пряма прибутковість погіршується, щоквартальні премії, отримані від автострахування, все ще зростають, оскільки страховики реагують на тиск збитків.

Прямі премії, сплачені в кожному з перших двох кварталів 2022 року, перевищили 5 мільярдів доларів і були вищими, ніж премії в будь-якому кварталі з початку 2018 року до кінця 2021 року.

Вищі премії відображають вплив зростання інфляції на витрати на збитки та зусилля автостраховиків компенсувати цей вплив.

Прогноз компанії АМ Best щодо американського сегменту персональних автомобілів, невелику частину якого становить ринок нестандартного автострахування, є негативним, враховуючи умови та результати діяльності.

І операційні, і чисті операційні збитки в середині року до оподаткування для автостраховиків були найгіршими за останні п'ять років. Результати за 2022 рік показують постійну зміну сприятливих андерайтингових і операційних показників 2018-2020 років. Найближчі результати андеррайтингу PPNSA залишаться під сумнівом із помітним покращенням.

Автостраховики на обох ринках стикаються з серйозними труднощами, пов’язаними зі зростанням вартості претензій, зростаючою ринковою конкуренцією та невід’ємною природою страхування приватних пасажирських автомобільних ризиків із підвищеною небезпекою.  | Форіншурер