Активність злиття та поглинання страхових брокерів та агенцій у світі відновилася


Активність злиття та поглинання страхових брокерів та агенцій у світі відновиласяПісля повільного початку року, коли страхова галузь зосереджувалася на інтеграції рекордної кількості транзакцій, які були закриті на кінець 2021 року, активність у злитті та поглинанні відновилася: обсяг угод з початку року зріс на 3%, повідомляє Sica | Fletcher Agency & Broker Buyer Index.

SF Index, який відстежує 18 найактивніших покупців у сфері страхових брокерів, припускає, що станом на початок вересня 2022 року учасники SF Index придбали 487 агентів/брокерів, пише Beinsure.

Хоча в ньому зазначається, що протягом третього кварталу 2022 року обсяг дещо знизився, а учасники SF Index придбали 193 агентів/брокерів порівняно з 229 за той самий період 2021 року.

Хоча з початку року обсяг угод зріс на 3%, розмір угод цього року менший. З початку вересня 2022 року учасники SF Index отримали 1,5 мільярда доларів доходу агентств і брокерів (приблизно 74% доходу, отриманого з початку вересня 2021 року).

Станом на початок вересня 2022 року середній розмір придбаного агентства становив 3,18 мільйона доларів (цей показник становив 4,39 мільйона доларів на початок вересня 2021 року).

PCF продовжує 2022 рік рекордними темпами для своєї компанії з точки зору обсягу угод, каже SF, у той час як Acrisure та Hub залишаються дуже активними покупцями з кількістю угод, яка відповідає обсягу 2021 року з початку року.

Risk Strategies, USI та Brown & Brown перевищують свої темпи порівняно з 2021 роком, тоді як нові учасники SF Index, Keystone та InsZone, продемонстрували значне зростання порівняно з 2021 роком.

Протягом останніх кількох років компанії, що підтримуються прямими інвестиціями, незмінно домінували на ринку, якщо дивитися на загальний обсяг транзакцій, і становлять понад 92% транзакцій індексу SF протягом вересня 2022 року.

Розмір угод, що торгуються на біржі, зумовив вищі показники середнього доходу публічних брокерів, хоча вони становлять менше 8% від загального обсягу угод.  | Форіншурер