Американські автостраховики зафіксували збиток від андеррайтингу на $4 млрд


Американські автостраховики зафіксували андеррайтинговий збиток понад 4 мільярди доларів у 2021 році, і враховуючи стрімке погіршення коефіцієнта збитків у першій половині 2022 року, аналітики очікують, що операційна маржа страховиків продовжить скорочуватися в найближчій перспективі.

Згідно зі звітом AM Best, інфляційний тиск, проблеми з ланцюжками постачання та дорогий ремонт технологічно просунутих автомобілів у поєднанні ще більше перешкоджають нормам прибутку для автостраховиків США.

Незважаючи на усі зусилля страховиків, спрямовані на підвищення тарифів і більш обережне використання доступних інструментів ціноутворення, компаніям із особистого автострахування важко випереджати тенденції до погіршення ситуації.

Коефіцієнт прямих понесених збитків за перше півріччя 2022 року погіршився більш ніж на 13 пп порівняно з першим півріччям 2021 року.

Результати андеррайтингу за 2021 рік для приватних компаній зі страхування легкових автомобілів показують зміну сприятливих тенденцій у 2018-2019 роках і під час пандемії, причому агенція додає, що з того часу інфляційний тиск, збої в ланцюжках поставок і відповідні проблеми з адекватною ставкою негативно вплинули на вартість позовів.

У 2021 році середня вартість претензії на приватний пасажирський автомобіль зросла на 14% порівняно з попереднім роком і досягла майже 10 000 доларів за претензію.

Зміна звичок водіння є однією з фундаментальних причин зростання втрат особистих автомобілів. Крім інших факторів, збільшення кількості водіїв, які перевищували швидкість, керували автомобілем у нетверезому стані або керували автомобілем без ременів безпеки.

Незважаючи на те, що більшість автостраховиків зберігають надійну капіталізацію та достатню ліквідність, AM Best зауважує, що не очікується здатності сегменту повернутися до прибутковості андерайтингу, враховуючи постійні високі збитки.  | Форіншурер