Ринок Non-life страхування в Італії за 6М2022 зріс на 6%


Ринок Non-life страхування в Італії за 6М2022 зріс на 6% Згідно з даними Fitch Ratings, премії з Non-life страхування в Італії зросли на 6% протягом першої половини 2022 року завдяки значному зростанню особистих та майнових видів страхування.

Останніми роками італійські страхові компанії збільшують свою вразливість до немоторного страхування, щоб компенсувати тиск на рентабельність автострахування, на яке все ще припадає близько 43% премій ринку страхування.

Премії, не пов’язані з автострахуванням, зросли на 11% протягом першого півріччя, тоді як премії в автобізнесі дещо знизилися на 0,6%, при цьому середні ставки премій за полісами цивільної відповідальності власників транспортних засобів впали з 312 євро в першому півріччі 2021 року до 303 євро цього року.

Головним чином це було пов’язано з сильною конкуренцією та очікуваннями клієнтів щодо знижок, хоча пов’язані з коронавірусом ініціативи щодо знижок після запровадження карантинних заходів в Італії були припинені на початку 2021 року.

Середні витрати на збитки продовжували зростати, що викликано високою інфляцією та призвело до погіршення комбінованих коефіцієнтів двигунів у першому півріччі, і Fitch очікує, що ця тенденція збережеться протягом другої половини року.

До кінця 2022 року сукупні коефіцієнти все ще повинні залишатися нижче 100%, причому очікується, що до кінця року середні премії стабілізуються.

Подальше зростання страхових премій в Італії може бути під загрозою через погіршення макроекономічного середовища, що призводить до зниження наявного доходу споживачів.  | Форіншурер