Європейські страховики підтверджують відданість міжнародним кліматичним цілям


Європейські страховики та перестраховики хочуть підтвердити свою готовність і надалі відігравати свою важливу роль у пом’якшенні наслідків зміни клімату та адаптації до них на підтримку цілей Паризької угоди ООН та Європейської зеленої угоди.

Зміна клімату була ключовим пріоритетом для галузі страхування протягом десятиліть. Галузь відіграє багатогранну роль як у сприянні обмеженню зміни клімату, так і в допомозі громадянам і суспільству боротися з її наслідками. Це включає надання фінансового захисту від ризиків природних катастроф, а також обмін досвідом управління ризиками з урядами та клієнтами, щоб допомогти зменшити та запобігти ризикам.

Страховики як найбільші інституційні інвестори Європи з активами в управлінні понад 10 трильйонами євро відіграють ключову роль у фінансуванні переходу до сталого розвитку.

Зараз як ніколи зрозуміло, що боротьба зі зміною клімату та підвищення стійкості потребують термінових і узгоджених зусиль. Дійсно, останній звіт ООН про зміну клімату в жовтні 2022 року ще раз підкреслив, що потрібні додаткові амбіції, оскільки нинішні зусилля призведуть до потепління на 2,5 градуса за Цельсієм до 2100 року, що далеко від цілей Паризької угоди.

Страхова галузь сповнена рішучості зіграти свою роль, але може зробити реальні зміни лише за умови виконання певних умов. Серед них, зокрема, нормативно-правова база, яка сприяє внеску галузі в «зелений» перехід, і сильна увага, особливо державними органами, до запобігання та адаптації.

Сектор готовий співпрацювати з усіма зацікавленими сторонами, щоб визначити, як ці умови можуть бути виконані найбільш ефективним способом.  | Форіншурер