Єврокомісія подовжує дію Регламенту про групові виключення для автомобілів на 5 років


Єврокомісія подовжує дію Регламенту про групові виключення для автомобілів на 5 роківInsurance Europe опублікувала набір ключових повідомлень щодо пропозиції Європейської комісії щодо продовження дії Постанови про групові виключення для транспортних засобів (MVBER) на п’ять років.

Хоча MVBER не застосовується безпосередньо до страховиків, він допомагає іншим компаніям у автомобільному ланцюжку оцінити, чи відповідають їхні вертикальні угоди з автомобільним сектором правилам конкуренції ЄС.

Хоча нинішні тенденції, такі як результат цифровізації та нових форм мобільності, будуть консолідовані через п’ять років, існує висока ймовірність того, що MVBER залишиться ключовим для автомобільного сектора. Тому ретельна повторна оцінка ситуації буде мати вирішальне значення на цьому етапі, щоб адаптуватися до цих нових тенденцій і забезпечити чесну конкуренцію.

Комісія також запропонувала оновлення до набору додаткових інструкцій, які страхова галузь також вітає, оскільки вони відображають важливість доступу до даних, створених автомобілями, для конкуренції.

Проте дані про транспортний засіб є важливими не лише для послуг з ремонту та технічного обслуговування, але й для надання послуг, пов’язаних з автомобілем, наприклад страхування.

Гарантований доступ до даних автомобіля дозволить страховикам заохочувати більш безпечне та економічне водіння за допомогою страхування на основі використання та інших функцій, таких як відгуки водіїв та навчання.

Це також допоможе покращити обробку претензій страховиків і дасть їм краще розуміння будь-яких потенційних нових або нових ризиків, пов’язаних з автономним керуванням.

Таким чином, Комісія ЄС повинна гарантувати рівні умови для всіх учасників ринку через законодавчу пропозицію. Це має гарантувати, що всі сторонні постачальники послуг мають доступ до даних про транспортні засоби через відкриту платформу, яка забезпечує чесну конкуренцію та яка не контролюється однією зацікавленою стороною, наприклад виробником транспортних засобів.  | Форіншурер