Страхова компанія «ІНГО» випустила першу гарантію в рамках процедури спільного транзиту (технологія NCTS)


З жовтня в Україні запрацював «Митний безвіз», в рамках якого СК «ІНГО» видала першу міжнародну загальну гарантію. Завдяки цьому одна з українських компаній-експортерів вже оформила експортні декларації в рамках процедури спільного транзиту.

Україна стала 36-ою країною, яка приєдналася до Конвенції про процедуру спільного транзиту та почала застосовувати NCTS (New Computerized Transit System) при транзитних переміщеннях з економічними партнерами Європи.

Як повідомлялось раніше, СК «ІНГО» отримала статус Гаранта в системі спільного транзиту.

«Ми розпочали конкурувати з більш досвідченими європейськими гарантами, які мають 25ти річний досвід дії Конвенції. Але ми готові до цього і зробимо все можливе, щоб гроші українських експортерів залишалися в Україні», - зазначив керівник управління страхування спеціальних ризиків «ІНГО» Сергій Сидорчук. – «Попри те, що для адаптації українського бізнесу до нових реалій потрібен час, це, безумовно, прогресивний крок України як майбутнього члена Європейського співтовариства на шляху до єдиного митного простору».

Він також додав, що окрім фінансових гарантій, «ІНГО» готова надавати послуги страхування відповідальності транспортного оператора та страхування вантажу.

Нагадуємо, що в основі процедури спільного транзиту (ССTP) лежить технологія NCTS, яка пов’язує митні служби країн-учасниць Конвенції, дозволяючи обмін митними даними. NCTS дає можливість налагодити обмін інформацією між всіма учасниками транзиту (митницями, суб’єктом процедури, гарантом) про всі етапи митного оформлення товарів з використанням електронних повідомлень в режимі реального часу та підвищити ефективність застосування механізму аналізу ризиків.

Українські трейдери, які використовуватимуть NCTS, отримають низку переваг, серед яких зменшення логістичних витрат, скорочення часу митних формальностей, а з часом зменшення розміру забезпечення базової суми гарантії.  | Форіншурер