Іншуртех з моніторингу врожаю PlanetWatchers отримав $11 млн


PlanetWatchers - іншуртех, що використовує радари та машинне навчання, щоб надавати страховикам інформацію про зміни врожаю, залучив $11 млн фінансування серії A для підтримки своїх амбітних планів щодо зростання.

Лондонський стартап використовує передову технологію машинного навчання (ML), щоб допомогти страховикам у перевірці посівів, обробітку ґрунту, дат посіву, площі, класифікації посівів і погодних умов. Використовуючи технологію, відому як радар із синтетичною апертурою (SAR), він може гарантувати інформацію страховикам у будь-який час, незалежно від погоди чи умов освітлення. SAR дозволяє PlanetWatchers виявляти фізичні властивості та їх зміни з часом, надаючи цінну інформацію своїм клієнтам.

Зібрані 11 мільйонів доларів будуть використані для подальших інвестицій у аналітику даних PlanetWatchers на основі SAR, а також для розширення комерційних команд для задоволення більшого попиту. Провідні інвестори включають інвесторів у космічні технології Seraphim та Deep Tech VC Creative Ventures. Останнє фінансування базується на успішному попередньому раунді PlanetWatchers до серії A, який компанія завершила в червні 2021 року.

Андре Ронсоер, директор Seraphim Space каже, що «PlanetWatchers досягли дуже багато за останній рік, і зарекомендували себе як чудовий партнер для великих компаній, які відіграють важливу роль у забезпеченні сучасних глобальних ланцюгів постачання продовольства, а саме страховиків урожаю та сільськогосподарських компаній. Можливості команди в аналізі даних радіолокатора із синтетичною апертурою (SAR) і наданні клієнтам корисної інформації є необхідними і революційними».  | Форіншурер