Обмеження перестрахування може стати каталізатором зростання тарифів на майнові ризики


1Потенційний брак місткостей у секторі перестрахування може стати одним із ключових каталізаторів подальшого зростання тарифів на покриття катастрофічних майнових ризиків під час поновлення у січні 2023 року.

Відповідно до звіту аналітиків Peel Hunt, незважаючи на те, що платоспроможність в секторі перестрахування залишається високою, а галузь перестрахування добре капіталізована, п’ять років коливань прибутків і прибутковості капіталу нижче номіналу призвели до скромних додаткових інвестицій у сектор перестрахування в даний час традиційним або альтернативним (ILS) капіталом.

Існують неофіційні докази того, що зобов'язання на ринку перестрахування майна в США становлять 200 мільярдів доларів.

Існуючого спеціального капіталу може бути недостатньо, щоб задовольнити високий попит на перестрахове покриття, який, ймовірно, виникне у страхових цедентів на кінець року.

Підвищення попиту на перестрахове покриття з боку страховиків головним чином викликано інфляцією, що збільшує ризики, і зменшенням можливостей перестрахування, доступних для покриття частотних ризиків.

При 10% інфляції виникне додатковий попит на 20 мільярдів доларів на ліміт, який навряд чи буде доступний, оскільки перестраховики збільшують точки приєднання, активно зменшуючи вплив нижчих робочих рівнів програм майнових катастроф і прагнучи покращити рентабельність капіталу.

На ринок перестрахування залучається більше капіталу, але він диверсифікується та переходить до класів, не пов’язаних із катастрофами, щоб отримати доступ до кращих первинних ставок.

Перестраховики прогнозують, що цедентам може знадобитися зберегти більше ризику на своїх балансах, оскільки точки прикріплення збільшуються з інфляцією; до якого, ймовірно, буде додано більш обережний підхід перестраховиків до андерайтингу.

Будь-яка доступна додаткова перестрахувальна потужність працюватиме за значно вищими ставками, причому перестраховики все більше усвідомлюють, що адекватність ставок не була рівномірно досягнута в класах майнових катастроф, і вони повинні забезпечувати кращі прибутки інвесторам, щоб підтримувати гнучкість капіталу.

Ринок очікує підвищення тарифів на перестрахування під час майбутніх поновлень договорів, оскільки ринок перестрахування продовжує зростати.

Благоприятний сезон ураганів у США може призвести до підвищення тарифів у нижній частині діапазону, в активний сезон ураганів уразливість перестраховиків до майнової катастрофи може бути зменшена, що призведе до підвищення тарифів у верхній частині діапазону.  Beinsure.com