Страховик Generali купує у NN Group колишній пенсійний бізнес MetLife у Польщі


Страховик Generali купує у NN Group колишній пенсійний бізнес MetLife у ПольщіGenerali оголосила, що досягла угоди з NN Group про купівлю колишнього пенсійного бізнесу MetLife у Польщі. Угода підлягає звичайним умовам закриття та, як очікується, завершиться в першому кварталі 2023 року.

Generali PTE SA (Польща), пенсійна компанія, що належить Generali Group через Generali TU SA, підписала угоду про передачу Пенсійне бізнес-підрозділ MetLife PTE SA (Польща), яке в кінцевому підсумку належить нідерландському міжнародному постачальнику фінансових послуг NN Group.

Угода передбачає передачу «контракту на управління» фондами OFE і DFE та відповідними компонентами бізнесу.

Придбання дозволить Generali піднятися в рейтингу на ринку пенсійних фондів у Польщі з 7-го місця з приблизно 5% часткою ринку OFE та активів під управлінням 7,7 млрд злотих (1,6 млрд євро) на 4-е місце з приблизно 13% частки ринку та 19,2 мільярда злотих (4,07 мільярда євро) активів під управлінням та 2,4 мільйона клієнтів.

«Рішення про купівлю було прийнято після перегляду стратегічних варіантів NN щодо колишнього пенсійного бізнесу MetLife у Польщі. Трансакція не впливає на існуючий пенсійний бізнес Nationale-Nederlanden Poland, який залишається лідером польського пенсійного ринку», йдеться в заяві представників NN Group.

MetLife PTE була придбана NN Group у квітні 2022 року в рамках більшої угоди з повним бізнесом MetLife у Польщі та Греції. Пенсійний фонд MetLife має 11,4 мільярда злотих (2,4 мільярда євро) активів під управлінням, що робить його п’ятою пенсійною компанією в Польщі з майже 8% часткою ринку OFE і клієнтською базою в 1,5 мільйона осіб.  | Форіншурер