Глобальний ринок похідних страхових інструментів (ILS) страждає від катастрофічних збитків


Глобальний ринок похідних страхових інструментів (ILS) страждає від катастрофічних збитківГлобальний ринок похідних страхових інструментів (ILS) залишається збитковим через попередні втрати від катастроф, оскільки загальна ефективність фондів погіршується, незважаючи на черговий рік випуску рекордних облігацій, пише Beinsure.

За даними AM Best, випуск на ринку катастрофічних облігацій 144a досяг рекорду приблизно в 12,5 мільярда доларів, перевищивши попередній рекорд, встановлений у 2020 році, на 1,5 мільярда доларів.

Незважаючи на загалом більш високу дохідність, американські страховики тримають лише близько 850 мільйонів доларів із приблизно 33 мільярдів доларів непогашених катастрофічних бондів.

Кореляція з ризиком катастрофи в їхніх андеррайтингових книгах може викликати занепокоєння щодо розподілу активів. Лише приблизно 40 страхових компаній мають ризики щодо таких облігацій, а на п’ять компаній припадає майже 70% інвестицій.

Компанії Swiss Re у США тримають понад 20% інвестицій галузі в різні ризики та цедентів, при цьому більшість інших інвесторів є страховиками життя.

Трохи більше третини холдингів ILS і cat bond цих страховиків мають нижчий інвестиційний рівень — переважно NAIC-4 і NAIC-5, тоді як менше 30% — NAIC-1.

Ризики страхування фінансових гарантій та іпотечного кредиту становлять майже половину ризиків страхової галузі, причому ризик передається від різних компаній.

Випуск іпотечних ILS став більш поширеним протягом останніх трьох років, і якщо випуск продовжиться, ми можемо побачити подальший інтерес з боку страховиків до додаткових інвестицій.

Незважаючи на зростання ринку ILS, не пов’язаних із катастрофами, і підвищений інтерес до таких видів операцій (зокрема тих, що передбачають передачу ризиків страхування від нещасних випадків і відповідальності), інвестиції страховиків США в ці класи активів на даний момент є мінімальними, окрім фінансових ризики гарантійного та іпотечного страхування.  | Форіншурер