Ринок D&O страхування в США за 1 півріччя 2022 року зріс на 22% до $6,5 млрд


Ринок D&O страхування в США за 1 півріччя 2022 року зріс на 22% до $6,5 млрдРезультати страхування директорів і посадових осіб США (D&O) у першій половині 2022 року покращилися, хоча зростання премій зупинилося.

За даними Fitch Ratings, за останні три роки серед усіх комерційних ліній страхування D&O зазнало суттэвого підвищення цін, а також зміни в практиці андеррайтингу, такі як нижчі ліміти, вищі утримання та більше виключень із покриття, що сприяло покращенню фінансових показників (дивіться 5 New Trends D&O Insurance in 2023).

Ці тенденції слабшають, що призвело до зниження темпів старифів та обсягу премій у 2022 році.

Розширення можливостей андеррайтингу за рахунок нещодавніх учасників і потенційна нестабільність претензій з багатьох джерел зменшує ймовірність того, що поточні прибутки від андеррайтингу триватимуть.

Показники сегмента D&O продовжували покращуватися в першому півріччі 2022 р., коли коефіцієнт прямих збитків знизився до 53,4% проти 54,7% за весь 2021 рік.

Ця цифра відповідає середньому та високому діапазону прямого комбінованого співвідношення 90%. Зростання заробленої премії на 22% до $6,5 млрд порівняно з першим півріччям 2021 року та відносно стабільний досвід збитків також сприяли цьому покращенню.

Однак після того, як з 2018 по 2021 рр. було зафіксовано зростання прямої премії на ринку понад 130%, у 2022 р. зростання почало уповільнюватись, причому обсяг премії знизились на 2,7% у першому півріччі 2020 р. у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, і тенденція збережеться найближчим часом.

Результати страхування D&O у США за 2017-1П2022

Результати страхування D&O у США за 2017-1П2022

Ризики, пов’язані з претензіями за D&O страхуванням та судовими процесами з боку слабшої економіки, ще мають розкритися. Економічна рецесія, яка включає різке падіння ринку акцій та збільшення кількості корпоративних банкрутств і невдалих злиттів, є суттєвою основою для позовів D&O.

Також очікується більша кількість позовів щодо менш прозорої діяльності компаній зі спеціального призначення (SPAC).

Ризики в інших сферах, зокрема працевлаштування, кіберзагрози, кліматичні ризики та криптовалюти, також можуть сприяти майбутнім збиткам D&O.

Вплив вищої загальної інфляції на соціальну інфляцію та тенденції судових витрат є ще однією невідомою змінною. Нещодавнє відновлення прибутку авторів D&O було здебільшого засноване на поверненні до адекватності тарифів, що дещо захищає від найближчого зростання витрат на претензії.

Однак менш привабливі конкурентні умови можуть перешкоджати необхідним андеррайтинговим діям для компенсації збитків у довгостроковій перспективі.  Beinsure.com