Впровадження автономного транспорту принесе технологічні інновації та новий бізнес страховикам


Впровадження автономного транспорту принесе технологічні інновації та новий бізнес страховикамУряд Великобританії випустив новий звіт про автономні транспортні засоби. Експерти підкреслюють кілька моментів щодо відповідальності та страхування, до яких відноситься підтримка потреби в випробуванні чіткої межі між контролем водія і справжнім самостійним керуванням.

У звіті під назвою «Підключена та автоматизована мобільність 2025: реалізація переваг безпілотних транспортних засобів» (Connected and Automated Mobility 2025: realising the benefits of self-driving vehicles) також підтверджується, що уряд проводитиме подальші консультації щодо збереження та обміну даними зі страховиками для розслідування претензій, а також працюватиме з Бюро автомобільних страховиків над рішенням для незастрахованих осіб.

Уряд ширше залучатиметься до розуміння того, яким може бути закон про відповідальність за продукцію.

Цей звіт — хороша новина, яка демонструє, що уряд Великобританії дійшов двох ключових висновків. По-перше, слід прийняти вказівки Правової комісії щодо того, як створити нову, орієнтовану на безпеку правову базу для автономних транспортних засобів. По-друге, за умови ефективного керування впровадження автономних транспортних засобів на дороги до 2025 року стане великою технологічною перемогою.

Успішне впровадження автономних транспортних засобів принесе технологічні інновації та екологічні вигоди. Читаючи величезну кількість деталей у цьому звіті про різні робочі потоки та напрямки дій, стає зрозуміло, що мета уряду полягає в тому, щоб Великобританія була в авангарді цієї роботи в усьому світі.

Теорія впровадження автономного транспорту

Теорія впровадження автономного транспорту

Часові рамки, зазначені у звіті, «майже реалістичні», і що законодавство, необхідне для запуску автономних транспортних засобів на дорогах Великобританії, буде «важким». Але це не буде простим, кажуть страховики. Законодавство щодо автонономного водіння має охоплювати страхування, обмін даними та конфіденційність на додаток до всіх технічних аспектів.

Це буде важкий законодавчий акт. Уряд має на меті реалізувати все це в повному обсязі протягом 2024–2025 років, хоча ми можемо побачити, що автоматизовані системи утримання смуги руху (ALKS) будуть дозволені для використання на автомагістралях протягом наступного року. Страховики очікують консультацій щодо необхідного вторинного законодавства.  | Форіншурер