Іншуртех Lemonade звільняє 20% співробітників Metromile після закриття M&A угоди


Ішуртех Lemonade звільняє деяких співробітників Metromile після закриття M&A угодиІшуртех Lemonade звільнив деяких співробітників Metromile після завершення угоди з придбання компанії. Lemonade сказав, що близько 20% команди Metromile постраждали.

Обидві компанії є досить новими на публічних ринках. Нью-йоркська Lemonade вийшла на біржу в 2020 році, а Metromile в Сан-Франциско вийшла на біржу минулого року в рамках угоди SPAC. Менш ніж через рік компанія Lemonade оголосила про придбання компанії страхування автомобілів Metromile.

Lemonade найбільш відомий тим, що надає страхування домовласників, орендарів і домашніх тварин. Metromile спеціалізується на страхуванні автомобілів. Незважаючи на те, що на момент укладення угоди SPAC його оцінювали в 1,3 мільярда доларів, його повна вартість становила близько 500 мільйонів доларів, коли Lemonade оголосила про плани придбання.

Придбання було завершено, і Lemonade зазначив, що «більшість» співробітників Metromile перейдуть на посади в Lemonade, включаючи генерального директора Metromile Дена Престона, який зараз є старшим віце-президентом Lemonade зі стратегічних ініціатив.

«Ми дуже раді, що ми завершили наше придбання Metromile і що ми змогли запропонувати роботу в Lemonade приблизно 80% команди Metromile», — сказав представник Lemonade у заяві Crunchbase. «Добрими та поганими новинами є те, що це придбання є синергетичним, оскільки об’єднана компанія є кращою, ніж сума її частин, і може працювати з меншою кількістю людей, ніж було потрібно для укомплектування двох компаній. Це робить угоду привабливою для акціонерів, але явно є болісною для тих, кому не надали пропозицію приєднатися до Lemonade».

Як писав Форіншурер, Lemonade завершив придбання неостраховкиа Metromile. Згідно з умовами угоди, акціонери Metromile отримали 7,3 мільйона акцій Lemonade, а Lemonade отримала бізнес із понад 155 мільйонами доларів готівкою, понад 110 мільйонів доларів премій, страховика, ліцензованого в 49 штатах.

Компанія заявила, що більшість співробітників Metromile перейдуть на посади в Lemonade, а генеральний директор Metromile Ден Престон займе посаду старшого віце-президента зі стратегічних ініціатив.

Мобільний застосунок і бренд Metromile залишаться на ринку, доки всі клієнти не зможуть перейти до Lemonade. Звичайні акції Metromile також припинили торгівлю на NASDAQ.

"Ми запустили Lemonade Car кілька місяців тому і вважаємо, що це найприємніший продукт на ринку. Ми також вважаємо, що автострахування є складною справою для новачків і в невигідному становищі через брак даних, тому ми придбали Metromile", каже Шай Вінінгер, співгенеральний директор і співзасновник Lemonade.

На одному етапі оцінка Metromile перевищувала 2 мільярди доларів на основі повністю розбавленої кількості акцій одразу після лістингу на біржі на початку лютого 2021 року. Lemonade погодився придбати страхову компанію за вартість акцій приблизно 500 доларів, що сигналізує про значне зниження вартості Metromile, а це означає великі втрати для інвесторів. Згідно з умовами угоди з Lemonade, акціонери Metromile отримають прості акції Lemonade у співвідношенні 19:1.

Протягом 10 років складні датчики Metromile відстежували мільярди миль водіння, а їхній штучний інтелект порівнював ці дані з сотнями тисяч тверджень, щоб точно оцінити кожне натискання гальма та поворот керма. Додавання цих моделей до платформи Lemonade Car зробить новий вдосконалений продукт по страхуванню автомобіля.

Придбання Metromile компанією Lemonade було схвалено акціонерами п'ять місяців тому на позачергових зборах. Тоді Metromile заявив, що пропозицію про злиття було підтримано принаймні 95,9% голосів, поданих на зборах, що становить приблизно 63,6% акцій Metromile, випущених і розміщених, станом на 28 грудня 2021 року.

Для довідки, понад 32 тис. співробітників технічних компаній США були звільнені цього року. Ці співробітники варіюються від працівників на ранніх стадіях стартапів до великих державних компаній, таких як Microsoft і Lyft.  | Фориншурер