Іншуртех Tractable закрив раунд серії D та досяг статусу єдинорога з оцінкою понад $1 млрд


АІ-іншуртех Tractable закрив раунд серії D та досяг статусу єдинорога з оцінкою понад $1 млрдЛондонський іншуртех Tractable, яка допомагає страховим компаніям швидко обробляти претензії з автострахування за допомогою штучного інтелекту, оголосила про раунд серії D у розмірі 60 мільйонів доларів на чолі з північноамериканським дуетом венчурних фондів Insight Partners і Georgian.

Це підвищення більш ніж подвоює фінансування стартапу на сьогоднішній день і підвищує оцінку компанії до 1 мільярда доларів. Оцінка в мільярд доларів робить стартап першим єдинорогом комп’ютерного бачення для фінансових послуг у світі, пише Beinsure.

Це п’ята європейська страхова компанія, яка отримала статус «єдинорога» з березня після бурхливих інвестицій у цей сектор.

Пандемія пришвидшила цифрову трансформацію традиційних галузей, таких як страхування, і венчурні капіталісти вклали гроші в компанії, які використовують цифрові технології та найкраще обслуговування клієнтів, щоб витіснити існуючих компаній.

Успіх таких компаній, як американська Lemonade, також довів, що insurtech може досягти успішних результатів, ще більше посилюючи інтерес до сектору по обидва боки Атлантики.

Tractable продає свою платформу ШІ страховим компаніям як продукт SaaS, використовуючи «комп’ютерний зір» — тип ШІ, який навчає комп’ютери інтерпретувати та розуміти візуальний світ — для швидкої оцінки фотографій пошкоджень автомобіля. Його технологія пришвидшує процес, який може тривати кілька днів, і зазвичай вимагає оцінювача, щоб перевірити претензію.

«У 2015 році відбувся історичний прорив у штучному інтелекті, де комп’ютери перевершили здатність людини бачити», — каже співзасновник і президент Адрієн Коен. «Ми використовуємо цю технологію, щоб спростити та прискорити процеси страхових компаній».

Недавній звіт Dealroom показав, що капітал закачується в insurtech вдвічі швидше, ніж венчурні інвестиції в цілому.

Грандіозні раунди для німецької компанії Wefox і британської компанії зі страхування домашніх тварин Bought By Many призвели до того, що галузь перевищила показники своїх інвестицій на понад 1 мільярд фунтів стерлінгів, що на даний момент становить 1,8 мільярда доларів. А це лише середина червня.

Апетит інвесторів до європейських страхових технологій цього року різко зріс. За останні кілька місяців Bought By Many стартап зі страхування здоров’я Alan, страхова компанія Zego та AI SaaS insurtech Shift Technology отримали статус єдинорогів.

Зі свого боку Tractable виріс на 600% за останні 24 місяці, а з кінця 2020 року кількість співробітників подвоїлася до 200. «За останні два-три роки спостерігалося прискорення впровадження технологій у страхових компаніях, оскільки вони зрозуміли, що ця технологія насправді дуже зріла», — розповідає Коен.

Наразі клієнтами Tractable є 25 із 100 найкращих страхових компаній світу, включаючи найбільшу страхову компанію з автострахування у Франції Covéa та другу за величиною компанію у США Geico.

І хоча у 2022 році стартап планує вийти на нові географічні регіони, як-от Німеччина та Латинська Америка, Коен бачить найбільше можливостей для зростання на основних ринках компанії — Північній Америці, Японії та Західній Європі.

Гроші від останнього раунду Tractable будуть використані для подвоєння основного продукту, відновлення після нещасних випадків, щоб стати «стандартом на всіх наших ринках», а також застосувати свою технологію до інших вертикалей страхування та обробки зображень.

«Ми хочемо заглибитися в екосистему транспортних засобів з точки зору використання ШІ комп’ютерного зору для перевірки стану автомобіля, наприклад, коли ви купуєте, продаєте або орендуєте автомобіль».

Стартап також рухається на ринок страхування житла, і незабаром оголосить про нового клієнта в Японії, який використовуватиме його технологію для розгляду позовів про пошкодження майна під час сезону тайфунів.  | Форіншурер