СК «ІНГО» отримала статус Гаранта в рамках Конвенції про процедуру спільного транзиту (технологія NCTS)


Статус Гаранта дозволить «ІНГО» видавати українським експортерам обов’язкову для всіх груп товарів фінансову гарантію в режимі спільного митного транзиту в ЄС («Митний безвіз»).

Страхова компанія «ІНГО» отримала статус фінансового гаранту та відповідає всім вимогам, встановленим Законом України «Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи». Про це повідомив керівник управління страхування спеціальних ризиків «ІНГО» Сергій Сидорчук.

Компанія дотримується критеріїв ліквідності, прибутковості та якості активів, відповідає нормативам платоспроможності, достатності капіталу, а також ризиковості операцій. СК «ІНГО» погодила особливі умови надання таких гарантій з НБУ, пройшла акредитацію в державній митниці та отримала обліковий номер UA10016285602.

«Я радий, що «ІНГО» має можливість та необхідну експертизу для активної участі в реформах, які відбуваються зараз в системі митниці та логістики», - зазначив Сергій Сидорчук. – «Ми зі свого боку докладемо максимум зусиль, щоб українські трейдери отримали зручний та надійний сервіс, який в свою чергу дасть поштовх до розвитку логістичного та торгівельного потенціалу нашої країни».

Він також додав, що окрім фінансових гарантій, «ІНГО» готова надавати послуги страхування відповідальності транспортного оператора та страхування вантажу.

Як відомо, спільний митний транзит є одним з ключових питань економічної інтеграції України в ЄС. Невдовзі після пілотного проєкту та етапу національного застосування Україна приєднається до 35 європейських країн, що входять до Конвенції про процедуру спільного транзиту (CCTP). В основі системи лежить технологія NCTS, яка пов’язує митні служби країн-учасниць Конвенції, дозволяючи обмін митними даними. Українські трейдери, які використовуватимуть NCTS, отримають низку переваг, серед яких зменшення логістичних витрат, скорочення часу митних формальностей, а з часом зменшення розміру забезпечення базової суми гарантії.

Завдяки системі підприємство може переміщувати свої товари на одному транспортному засобі, маючи лише одну транзитну декларацію та одну обов’язково фінансову гарантію. Перед переміщенням товарів трейдер подає до системи NCTS єдину декларацію, з якою працюють митники всіх країн на всьому маршруті слідування вантажу.  | Фориншурер