Sapiens та Shift Technology допоможуть страховикам боротися з шахрайством за допомогою АІ


Sapiens та Shift Technology допоможуть страховикам боротися з шахрайством за допомогою АІ Sapiens International, постачальник програмних рішень для страхової індустрії, уклав стратегічне партнерство з Shift Technology, розробником рішень для автоматизації та оптимізації рішень на основі штучного інтелекту.

Завдяки партнерству користувачі системи адміністрування полісів Sapiens IDITSuite для майна та страхування від нещасних випадків (P&C) отримають автоматичні сповіщення через рішення Shift Claims Fraud Detection, яке доставляється безпосередньо в середовище керування претензіями.

Shift Claims Fraud Detection має продемонстровану здатність виявляти підозрілі претензії в режимі реального часу або в запланованих робочих процесах із втричі більшим коефіцієнтом виявлення в порівнянні з ручною обробкою або впровадженням на основі правил. Рішення також має можливість включати дані третіх сторін, структуровані та неструктуровані дані, а також дані договорів страхування.

Рішення забезпечує чітке та детальне обґрунтування всіх своїх висновків у рамках кожного попередження, дозволяючи слідчим зрозуміти процес мислення АІ та швидко, точно та впевнено приймати рішення щодо можливого страхового шахрайства. У поєднанні з Sapiens IDITSuite ці два рішення створюють потужний спосіб модернізації боротьби зі страховим шахрайством.

Страхове шахрайство обходиться страховій галузі в мільярди доларів щороку, тому що боротися з шахрайством нелегко. Шахраї спритні, а традиційні методи виявлення неефективні. "Працюючи разом із Sapiens, ми замінюємо неефективність ефективністю та розширюємо можливості спеціалістів із розгляду претензій, надаючи їм цілісне уявлення про процес розгляду претензій", каже Дрю Вітмор, глобальний керівник партнерства в Shift Technology.

За оцінками, лише в США шахрайство з боку страхувальників обходиться страховій галузі у понад 80 мільярдами доларів на рік.  | Фориншурер