Інвестиції в InsurTech-сектор у 2 кварталі 2022 року зросли на 8,3% до $2,4 млрд


Інвестиції в InsurTech-сектор у 2 кварталі 2022 року зросли на 8,3% до $2,4 млрдІнвестиції в сферу страхових технологій у другому кварталі 2022 року зросли на 8,3% до 2,41 мільярда доларів, оскільки зростання середнього розміру угоди перекривало зменшення загальної кількості угод.

Незважаючи на зростання порівняно з 1 кварталом, інвестиції в InsurTech-стартапи у 2 кварталі 2022 року залишаються приблизно на 50% нижчими за рекордний рівень, який спостерігався у 2 кварталі 2021 року, який побив рекорди щодо інвестицій.

У порівнянні з першим кварталом 2022 року середній розмір угоди зріс більш ніж на 18% у другому кварталі 2022 року до 22,1 мільйона доларів, хоча кількість угод скоротилася майже на 8% зі 143 до 132 у другому кварталі.

Згідно звіту InsurTech Sector Overview перестрахового брокера Gallagher Re, у другому кварталі було укладено 92 угоди в проекти страхування P&C на загальну суму 1,49 мільярда доларів. Однак потік угод P&C зменшився більш ніж на 13%, хоча загальні інвестиції зросли майже на 6%, а середній розмір угоди P&C становить 20,73 мільйона доларів.

Крім того, у цьому кварталі було здійснено 40 інвестицій у сферу охорони здоров’я (L&H) на загальну суму 918 мільйонів доларів, що на 12% більше, ніж у першому кварталі 2022 року.

Глобальні ринки відчувають труднощі з початку року, навіть найсильніші оцінки акцій зазнають поразок. InsurTech-стартапи, які мають намір забезпечити зростання та прибутковість у довгостроковій перспективі, тепер надають впевненим інвесторам чудову можливість диверсифікувати свої портфелі. Деякі з них, безсумнівно, змінять обличчя страхової галузі або її частини, а в деяких випадках це вже відбувається.

Нещодавнє зниження цінностей компанії може призвести до нових злиттів і поглинань і відчуження інвестицій, які були малоймовірними 6 місяців тому. Це призвело до об’єднання деяких стартапів, які раніше вважали себе особливими чи унікальними.

Британські іншуртехи спостерігали значне зростання за цей період, становлячи 12,1% усіх глобальних угод у другому кварталі. Gallagher Re також стверджує, що в середньому 45,5% угод збільшики капіталізацію іншуртехів, що базуються в США.

Протягом кварталу відбулась 28 угода на ринку іншуртех-перестрахування, що фактично на п’ять менше, ніж у попередньому кварталі. У звіті зазначено, що інвестиції серії А склали майже 33% угод за цей період, що є найвищим показником з другого кварталу 2020 року завдяки стратегічним інвестиціям, оголошеним як партнерства.

Ми бачимо, що інтерес виходить за межі розуміння небезпек і операцій фінансової моделі в такі сфери, як стрес-тестування кліматичних сценаріїв, і перевірка того, що моделі передачі даних є найбільш точним представленням характеристики експозиції. Кожне завдання в цьому процесі можна посилити за допомогою конкретних партнерств і роздумів про кінцеву мету створення більш прибуткового портфелю.  Beinsure.com